Pevačice u izolaciji, poštuju vanredno stanje!

Sinoć je zvanično proglašeno vanredno stanje u Srbiji, zbog koronavirusa koji sve više uzima maha. Ovo stanje podrazumeva zatvaranje škola vrtića, zabranu javnih okupljanja, a to je loša vest i za pripadnike naše estrade. Pevači su zbog ovog stanja u državi, ali i van nje morali da otkažu sve nastupe.

Zabava 16.03.2020 | 14:38
Pevačice u izolaciji, poštuju vanredno stanje!

Oni su odlučili da budu disciplinovani u ovim momentima i da svojim postupcima, pruže primer drugim ljudima  kako se ponašati u ovoj situaciji. Evo šta oni imaju da kažu o tome. 

Prva na listi je Goca Božinovska. 

- Jutros sam prvi put otišla u nabavku jer, rekoh, ajde i ja nešto malo više da kupim. Moj sin kaže: "Mama, pa ti nisi normalna!" Gledala sam sinoć našeg predsednika Vučića i zaplakala sam se koliko čovek brine. Jasno mi je da ne treba paničiti jer imali smo i gorih faza. Odrasla sam u nemaštini i otuda ide taj strah da se sve kupi i da u kući ima hrane. Žao mi je što nas je ovo snašlo. Taman nam je država počela da se oporavlja i ovo nas snađe. Sada samo da bude lepo vreme i da ubije taj virus - kaže Božinovska.

Njena koleginica Vesna Zmijanac je pobegla u svoj planinski raj.

- Ja sam na Bukulji. Panike nema, pridržavam se uputstava nadležnih i svima to preporučujem. Pre svega, verujem sebi i posmatram svoje telo. Po prirodi nisam paničar, niti uzimam zdravo za gotovo to što ljudi pričaju. Situacija me ne plaši, više me nervira. Nisam navikla da sedim, već da radim. Do tada uživam u svom malom raju, gde već pripremam baštu i čekam druženje s publikom u maju - poručuje Vesna.

I Snežana Đurišić deli njeno mišljenje.

- Verujem u boga i slušam uputstva lekara. Pratim sve što kaže predsednik i ponašam se u skladu sa tim. Strahove nemam jer je strah vera u zlo. Pazim se, pa kako bog da - kaže pevačica.

Kod Miloša Bojanića nema straha od koronavirusa.

- Idem na more i ne razmišljam o virusu. Tako je najbolje i najsigurnije. Verujem našem predsedniku, ali, pre svega, verujem u sebe. Treba slušati lekare i ja zato idem tamo gde nema virusa - kaže Miloš.

Gordana Lazarević apeluje da se ova situacija ne zloupotrebljava.

- Živim kao da sam normalna. Sređujem svoje dvorište. Pozvala sam celu porodicu na ručak. Perem ruke i pridržavam se svih pravila. Jedino što ne idem u restorane. Viđam se normalno s ljudima, jedino što se ne ljubimo i ne rukujemo. Sva sreća da živim u kući, pa mogu da izađem komotno napolje. Nemam strah i pratim sve šta se dešava. Nije momenat da se zloupotrebljava ovo stanje. Nisam toliko strašljiva, ali ni oprezna, pa možda zbog toga treba da dobijem batine - našalila se Lazarevićka.

Izvorinka Milošević pomno prati šta se dešava u zemlji i svetu.

- Primenjujem sve žive mere. Non-stop sam na internetu. Treba biti solidaran. Nemam strah, ali sam veoma oprezna. Bilo je još virusa, mnogo opasnijih, preživeli smo to, preživećemo i ovo - uverena je pevačica, a slično postupa i Nada Obrić

- Pridržavam se svega i to je najvažnije za sve. Vidim da je sve dobro organizovano. U karantinu sam, ne izlazim i ne ludujem - rekla je Nada.

Merima njegovim takođe smatra da situaciju treba shvatiti ozbiljno.

- Ovo je globalna stvar. Nije prijatno, ali treba poštovati mere koje je Vlada donela. Nije mi svejedno, brinem i za sebe i za porodicu.

Miroslav Ilić je poručio ljudima da ne prave paniku.

- Nema razloga za paniku. Ponašam se normalno i odgovorno. To preporučujem svima. Ne treba dramiti, niti praviti od ove situacije tragediju. Normalno treba živeti i voditi računa o higijeni - poručuje Miroslav Ilić.

Izvor: Alo.rs/Kurir Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar