Vučić se večeras obraća naciji, saopštava odluku

Beogradski mediji javljaju da će Vučić danas imati više sastanaka, nakon kojih će večeras uslijediti njegovo vanredno obraćanje naciji kada će saopštiti svoju odluku.

Srbija 15.03.2020 | 08:52
Vučić se večeras obraća naciji, saopštava odluku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu, u iščekivanju odluke o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe.

"Predaja nikada nije i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo!", napisao je Vučić.

Podsjetimo, da je ministar odbrane Aleksandar Vulin zatražio od predsjednika Vučića da preduzme sve neophodne mjere da sačuva bezbjednost građana Srbije zbog širenja Covid-19.

Mediji, istovremeno, javljaju da će predsjednik danas donijeti odluku o uvođenju vanrednog stanja na dijelu teritorije ili u cijeloj Srbiji.

"Predsjednik Republike Srbije je večeras primio procjenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanje života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbjednosti u našoj zemlji. Građani Srbije, budite uz svoju zemlju, uz svoju državu. Živela Srbije”, rekao je ministar Vulin u vanrednom obraćanju.

Podsjetimo, Vučić je juče rekao i da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

Beogradski mediji javljaju da će Vučić danas imati više sastanaka, nakon kojić će večeras uslijediti njegovo vanredno obraćanje naciji kada že saopštiti svoju odluku.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mislim Man

15.03.2020 09:18

Ovo kao da je prevedeno od Bushovog govora 7/11 Kad su srušene one zgrade. Ja šablonski samo kopirajte sve čak i govor, super, napravite i loše poznavaoce geografije i istorije i od srba isto onako kao što su prosječni amerikanci danas u tome tanki. Ne bi me začudilo da se poslije snimi neki Srpski "Armagedon" "Independence day" ili tako neki dobar igrani film poslije ovoga govora

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

15.03.2020 10:11

Neverovatno koje proseravanje.

ODGOVORITE
Name

Boxon

15.03.2020 12:52

Druge zemlje samo proglase vanredno stanje, ali ne i gosp. Vučić, Queen of drama!!!

ODGOVORITE
Name

Kralj

15.03.2020 14:28

Aleksandar uvodi15-martovsku diktaturu, zabranjuje sve stranke, raspušta skupštinu i uvodi apsolutističku vladavinu.

ODGOVORITE