Okolić: Rukovao sam se sa sudijom koji ima koronu!

Ozbiljne mere! "Ogroman je haos u Milanu. Policija zaustavlja svakog na ulici i proverava, smeš da odeš samo do apoteke i prodavnice", otkriva srpski odbojkaš za Kurir

Sport 14.03.2020 | 09:37
Okolić: Rukovao sam se sa sudijom koji ima koronu!

Srpski odbojkaši Aleksandar Okolić i Nemanja Petrić, kao i ceo tim Milana, nalaze se u karantinu jer su bili u kontaktu sa osobama zaraženim kornavirusom.

Milan je igrao drugu utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa protiv Sareme, a kasnije je potvrđeno da su tim-menadžer estonskog tima i prvi sudija meča pozitivni na virus kovida-19. Kurir je kontaktirao sa reprezentativcem Srbije Aleksandrom Okolićem i srednjeg blokera ekipe Milana.

- Već drugi dan sam u stanu. Nalazim se u pravom karantinu, ali ga ja zovem „kućni pritvor“. Na ulicu ne smem, smem jedino da otvorim prozor - smehom počinje razgovor za Kurir Aleksandar Okolić i kaže da su mu vedar duh i šala jedino rešenje u ovako teškoj situaciji.

Srednji bloker opisuje stanje u Milanu.

- Ogroman je haos u gradu. Muk je na ulicama, samo je policija napolju. Šetnje i izlasci iz stanova nisu dozvoljeni. Ukoliko kreneš u apoteku ili supermarket, odmah te zaustave policajci i pitaju gde ideš.

Aleksandar Okolić otkriva da su svi odbojkaši Milana u kućnom karantinu.

- Klub je zvanično na našem sajtu objavio da su tim-menadžer estonskog tima i sudija na tom meču pozitivni na koronu. Naš klupski lekar odlučio je da iz preventive svi budemo u karantinu do 22. marta. Donose nam hranu ispred zgrade, jave, onda se mi spustimo na ulaz, pokupimo i opet u stan. I tako svaki dan. Zasad smo svi dobro i svi smo zdravi. Opet brinemo jer smo se svi rukovali sa sudijom.

Aleksandar otkriva da bi najviše od svega voleo da se vrati u Srbiju:

- Najveći problem biće vratiti se kući jer ćemo po dolasku u Srbiju opet morati da budemo u karantinu od 14 dana pošto dolazimo iz najugroženije oblasti u Evropi. Samo o tome razmišljam!

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar