Alžirac povrijeđen u tuči migranata u Sarajevu

- Jedan migrant, državljanin Alžira, prevezen je u bolnicu nakon masovne tuče migranata koja je izbila večeras u sarajevskom naselju Stup.

Bosna i Hercegovina 10.03.2020 | 22:45
Alžirac povrijeđen u tuči migranata u Sarajevu

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Кantona Sarajevo potvrđeno je da je jedna osoba povrijeđena u narušavanju javnog reda i mira.

Portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić potvrdio je za N1 da je državljanin Alžira prevezen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje mu se ukazuje pomoć i utvrđuje stepen povreda.

N1 navodi da se incident dogodio u blizini zgrade u kojoj je nedavno sprovedena akcija kantonalnog MUP-a kada su u jednoj kući pronađena 154 migranta, koja su boravila u privatnom objektu koji ne posjeduje dozvolu za pružanje usluga smještaja.

Stanovnici ovog dijela grada već duži period upozoravaju da u njihovom naselju defiluje stotine migranata. I ranije su ukazivali da su bili svjedoci svakodnevnih tuča, galame, nasilnog ponašanja, nesnosnog mirisa, bacanja smeća, krađa, oštećenja imovine okolnih radnji i kuća. 

(Srna)  

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xx

11.03.2020 04:39

Sve potušit to treba istjerat iz drzave

ODGOVORITE
Name

Degradiranje naroda

11.03.2020 07:08

Ne treba im dozvoliti ulazak u BiH, apsolutno zatvoriti granice, ako je ikako moguce. Oni su posast ovog vijeka, vratiti ih u njihove zenlje, jer su oni Koji ih huskaju, zatvorili svoje ulaze. Mi imamo I previse problema, bijede I borbe za opstanak, da su oni kap preko case.

ODGOVORITE