U Mostaru izboden migrant, nalazi se u teškom stanju

- Migrant iz Maroka, sinoć je izboden na trgu u Mostaru, a ljekari u Кantonalnoj bolnici "Dr Safet Mujić" bore se za njegov život, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNК/.

Bosna i Hercegovina 06.03.2020 | 11:02
U Mostaru izboden migrant, nalazi se u teškom stanju

Portparol MUP-a HNК-a Ljudevit Marić izjavio je Srni da su građani sinoć oko 22.00 časa prijavili tuču više migranata na Trgu Ivana Кrndelja, a policijskoj patroli je po dolasku B.B. /17/ iz Maroka rekao da su njegovog brata J.B. nožem izbola trojica Marokanaca, koji su pobjegli prema Autobuskoj stanici.

Marić je dodao da je policija nedaleko od mjesta događaja pronašla dva preklopna noža i intenzivno traga za odbjeglim migrantima.

Iz mostarske bolnice su naveli da je migrant J.B. dovezen sa izuzetno teškim povredama stomaka. U bolnici kažu da je pacijent operisan, te da su sve dalje prognoze neizvjesne.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

re

06.03.2020 10:38

Oni će se svi međusobno pobiti, otkud migrantima zdravstveno osiguranje kada ga naš narod ovde nema?

ODGOVORITE
Name

guz

06.03.2020 11:47

Izgleda da ti nemas zdrastveno,zar ces covjeku traziti zdrastvenu knjizicu kad je u smrtnoj opasnosti.Pod hitno idi kod ljekara,ako imas osiguranje.

Name

senberac

06.03.2020 12:40

viste oba za sanatorij u izolaciju svakom zivom coveku akoje u smrtnoj opasnosti u bilo kojoj zemljise mora ukazat pomoc nepitase koje i koje nacije i imali osiguranje mene nisu pitali u dohi imamli osiguranje alisumi doktori pomogli

Name

Ane

06.03.2020 13:10

Sta ce migranti u deset sati uvece u mostaru na ulici mislim da je Mostr jedan grad svi nasi naroda a ne migranata sa nozevima ko je pustio migrante u bosnu nek se pobrine o njima da budu u zatvorenom mozda necete objavit ovaj komentar ali takoje

ODGOVORITE