Rasprava o zakonu o posredovanju u prometu nepokretnosti

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjoj Luci raspravom o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti. 

Republika Srpska 03.03.2020 | 11:15
Rasprava o zakonu o posredovanju u prometu nepokretnosti

Ovaj zakon je novina u pravnom sistemu tog bh.entiteta, kojim se  prvi put uređuju uslovi za obavljanje posredovanja, prava i obaveze posrednika i nalogodavaca u prometu nepokretnosti, način obavljanja posredovanja, posrednička naknada, nadzor nad primjenom ovog zakona, kao i novčane kazne i zaštitne mjere za učinjene prekršaje utvrđene ovim zakonom.

Takođe, trebalo bi da obezbijedi da za svaki posao posredovanja u prometu nepokretnosti mora biti zaključen ugovor u pisanoj formi.

Osim toga, uvodi se i obavezno osiguranje od odgovornosti za štetu koju bi posrednik obavljanjem posredovanja mogao da prouzrokuje nalogodavcu.

Među preostalim tačkama dnevnog reda ovog skupštinskog zasjedanja su izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, kojima bi trebalo da se ukine "bijeli hljeb", privilegija da funkcioneri u RS primaju platu šest mjeseci nakon isteka mandata. 

Izmjene tih zakona je predložio je potpredsjednik entitetskog parlamenta Milan Petković.

(Fena)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gavrilo

03.03.2020 10:23

Ovi iz vlasti, narodno zlo, redovno prave cirkus od Narodne skupstine, ipak smo mi stvorili RS, da bi normalno zivjeli.

ODGOVORITE
Name

Ogorcena

03.03.2020 13:03

ODMA UKINUTI SEST MJESECI PRIMANJE PLATE ZA NERAD IONAKO SU PRETPLACENI IMALI SU SVE PRIVILEGIJE AITO STAN PLACEN ILI HOTEL DNEVNICE ODVOJEN ZIVOT STA SVE NISU IMALI TO BI BILO SRAMOTNO JOS DA PRIMAJU BILO STA SVE STIMAJU PREMA SEBI PA NECE DOVJEKA VLADAT

ODGOVORITE