Расправа о закону о посредовању у промету непокретности

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањој Луци расправом о Нацрту закона о посредовању у промету непокретности. 

Република Српска 03.03.2020 | 11:15
Расправа о закону о посредовању у промету непокретности

Овај закон је новина у правном систему тог бх.ентитета, којим се  први пут уређују услови за обављање посредовања, права и обавезе посредника и налогодаваца у промету непокретности, начин обављања посредовања, посредничка накнада, надзор над примјеном овог закона, као и новчане казне и заштитне мјере за учињене прекршаје утврђене овим законом.

Такође, требало би да обезбиједи да за сваки посао посредовања у промету непокретности мора бити закључен уговор у писаној форми.

Осим тога, уводи се и обавезно осигурање од одговорности за штету коју би посредник обављањем посредовања могао да проузрокује налогодавцу.

Међу преосталим тачкама дневног реда овог скупштинског засједања су измјене закона о радним односима у државним органима и о статусу функционера јединица локалне самоуправе, којима би требало да се укине "бијели хљеб", привилегија да функционери у РС примају плату шест мјесеци након истека мандата. 

Измјене тих закона је предложио је потпредсједник ентитетског парламента Милан Петковић.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гаврило

03.03.2020 10:23

Ови из власти, народно зло, редовно праве циркус од Народне скупстине, ипак смо ми створили РС, да би нормално зивјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

03.03.2020 13:03

ОДМА УКИНУТИ СЕСТ МЈЕСЕЦИ ПРИМАЊЕ ПЛАТЕ ЗА НЕРАД ИОНАКО СУ ПРЕТПЛАЦЕНИ ИМАЛИ СУ СВЕ ПРИВИЛЕГИЈЕ АИТО СТАН ПЛАЦЕН ИЛИ ХОТЕЛ ДНЕВНИЦЕ ОДВОЈЕН ЗИВОТ СТА СВЕ НИСУ ИМАЛИ ТО БИ БИЛО СРАМОТНО ЈОС ДА ПРИМАЈУ БИЛО СТА СВЕ СТИМАЈУ ПРЕМА СЕБИ ПА НЕЦЕ ДОВЈЕКА ВЛАДАТ

ОДГОВОРИТЕ