"Na crnu listu poslodavce koji krše prava trudnica"

U Inspektoratu Republike Srpske smatraju da je, ideju o formiranju i objavljivanju crne liste poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja, po uzoru na Srbiju, potrebno definisati propisima koji bi jasno i precizno odredili za koje prekršaje bi se poslodavci mogli naći na ovoj listi.

Republika Srpska 26.02.2020 | 10:52
"Na crnu listu poslodavce koji krše prava trudnica"

"Posmatrano iz ugla radničkih prava, poslodavac koji krši mjere bezbjednosti i zaštite na radu i time ugrožava život i zdravlje radnika ili poslodavac koji angažuje radnika na crno i uskraćuje mu sva prava iz radnog odnosa i nanosi štetu budžetu države, jednako zaslužuju da budu na crnoj listi kao i poslodavac koji krši prava iz radnog odnosa trudnica i porodilja. Upravo iz tog razloga je potrebno precizno definisati kriterijume kako se ne bi tumačilo da su određeni poslodavci zaštićeni u odnosu na druge", rekli su Srni u Inspektoratu.

Trudnice i porodilje kao posebno osjetljiva kategorija radnika samim Zakonom o radu imaju definisan poseban status, te inspekcija rada u kontrolama posebnu pažnju usmjerava na zatečene radnice koje imaju ovaj status.

"U proteklih nekoliko godina smanjen je broj žalbi radnica koje se odnose na zaštitu prava iz radnog odnosa porodilja i trudnica zbog otkaza ugovora o radu, međutim, i dalje se često susrećemo sa žalbama da su radnice sa poslodavcem imale zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme i da su u toku trajanja ugovora ostale u drugom stanju, nakon čega im poslodavac po isteku ugovornog perioda nije produžio ugovor", kažu u Ispektoratu Republike Srpske.

Iz Inspektorata podsjećaju da su njihovi inspektori u 2019. godini po osnovu ugovora o radu kontrolisali 13.550 radnika zatečenih na radu kod poslodavca, od kojih je kontrolisano poštivanje radnih prava 246 radnica sa statusom trudnice ili porodilje u trenutku kontrole.

"Nepravilnosti koje inspekcija najčešće konstatuje kada je riječ o poštivanju prava iz radnog odnosa trudnica i porodilja odnose se na obračun i rokove isplate plata i naknada", dodaju u Inspektoratu.

U Inspektoratu pojašnjavaju da, u skladu sa zakonom, radni odnos zasnovan na određeno vrijeme prestaje istekom roka određenog ugovorom.

"U ovakvim slučajevima u samom inspekcijskom postupku vrlo je teško dokazivati da li poslodavac zaista više nema potrebu za produženjem ugovora o radu na određeno vrijeme koji je imao zaključen sa radnicom ili poslodavac ne želi teret porodiljskog bolovanja", dodaju u Inspektoratu.

U prethodnim godinama, navode u Inspektoratu, često su se susretali sa slučajevima da su poslodavci trudnice i porodilje proglašavali tehnološkim viškom, te na taj način pokušavali da im otkažu ugovor o radu, međutim Zakonom o radu je propisano da, ukoliko je radnica sa poslodavcem imala zaključen ugovor o radu na neodređeno vrijeme, on joj ne može otkazati ugovor o radu zbog ekonomskih i tehnoloških razloga.

Ovakvi slučajevi često epilog dobijaju na sudu jer poslodavci i nakon izvršene kontrole ne prihvataju nalog inspektora već traže sudsko odlučivanje. Jedan od primjera je predmet inspekcije rada koji traje od 2015. godine i sadrži više od 60 akata sačinjenih u postupku inspekcijske kontrole, drugostepenom postupku i sudskom postupku, te koji još nije okončan.

Zakonom o radu u Republici Srpskoj trudnicama i porodiljama je određena posebna zaštita za vrijeme trudnoće i porodiljskog odsustva, te je propisano da poslodavac ne može odbiti da primi u radni odnos ženu zato što je trudna, niti joj može otkazati ugovor o radu zbog trudnoće ili što koristi porodiljsko odsustvo.

Za vrijeme korištenja porodiljskog odsustva žena ima pravo na naknadu u iznosu prosječne plate koju je ostvarila u posljednjih 12 mjeseci prije porodiljskog odsustva.

Zakon o radu Republike Srpske propisuje kaznu od 5.000 KM do 20.000 KM ako poslodavac ne omogući zaposlenoj ženi da koristi prava u vezi sa trudnoćom, porođajem i materinstvom.

Centar za mame u saradnji sa Inspekcijom rada i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije redovno objavljuje crnu listu poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja.

Riječ je o firmama kod kojih je Inspekcija rada utvrdila da su prekršile prava trudnica ili porodilja na osnovu prijava budućih, odnosno sadašnjih majki.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Djomla

26.02.2020 11:15

Ne vrijedi vam to nista ako su na crnoj listi jer su vlasnici vecine tih preduzeća nasi dobri politicari, tako da ih nikako ne mozete dobiti na sudu jer imaju najbolje i najskuplje advokate. Moju supruzi su dali otkaz 2016 (radila je u lancu apoteka "Moja apoteka") 10 dana pred porodjaj sa obrazlozenjem da joj ne mogu placati porodiljsko bolovanje a ovamo na kraju godine pokazuju kako posluju u plusu po nekoliko miliona. Sta reci?!

ODGOVORITE
Name

RE:

26.02.2020 11:35

Zalosno, ali niko se ne usudjuje da donese primarni zakon o zastiti trudnica. Sve nam kao opada natalitet, a niko se ne brine o stvarnim uzrocima. Na zapadu je tako nesto nezamislivo - znaci poslodavac ce tako da bude "opaljen" po dzepu, da mu to nikada vise nece pasti na pamet. I plus eventualna otpremnina itd....

Name

Razocaran u drustvo

26.02.2020 11:30

Supruga mi je radila u rugipu, ugovor o djelu naravno, nakon par mjeseci trudnoce raskid ugovora tj nije bilo produzenja.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

26.02.2020 11:43

Onaj buzdovan iz Beme hoće da dijeli ženama antibebi pilule po svojoj firmi...

ODGOVORITE
Name

Poslodavci

26.02.2020 12:18

Su uglavnom postali zahvaljujuci stranackoj podobnosti i krseci zakone.

ODGOVORITE
Name

izraelac

26.02.2020 12:29

problem će biti riješen kad bude stabilna politika i stabilno ekonomako tržište.. trenutni bogataši ni sebi ne mogu garantirati da će biti u poslu za godinu dana a kamol radnicama trudnicama... sve kreće od Milorada Bakira Čovića i njihovih lupetanja

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

26.02.2020 14:04

To će funkcionisati za poslodavce koji nisu u T A L U sa sektom, akoji su u talu nikom ništa.

ODGOVORITE