Višković i Klokić neće sankcionisati Duška Perovića?!

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić neće preduzeti nikakve mjere protiv Duška Perovića, šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, koji je prijetio redakciji portala CAPITAL i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

Republika Srpska 25.02.2020 | 17:05
Višković i Klokić neće sankcionisati Duška Perovića?!

Na pitanja CAPITAL-a da li će preduzeti određene mjere i sankcije protiv Perovića i koje iz kabineta premijera nema odgovora, već je u subotu emitovano saopštenje iz Vlade.

Isto saopštenje prepisao je i Klokić i poslao nam ga danas kao odgovor na naše pitanje da li će protiv Perovića preduzeti mjere. Iz svega se zaključuje da ne žele čak ni da osude Perovića lično zbog prijetnji, a još manje da protiv njega preduzmu određene mjere.

„Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske podržava profesionalno i objektivno informisanje medija jer su slobodni i odgovorni mediji važan stub svakog savremenog i demokratskog društva. Zbog toga, smatramo da je nedopustiv bilo kakav oblik prijetnji i ugrožavanje prava na slobodu govora“, prepisao je Klokić saopštenje Vlade.

Krijući se iza Ministarstva, iako smo pitanja uputili lično njemu, Klokić je naveo da „takođe smatramo da utemeljena kritika na bazi činjenica i argumenata, uz uvažavanje sagovornika, doprinosi boljem i kvalitetnijem dijalogu. Zbog navedenog, za nas je neprihvatljivo i svako manipulisanje i zavaravanje javnosti, kao i zloupotreba medijskih sloboda“.

I Vlada i Ministarstvo u svom oglašavanju ne pominju ni jednom riječju Perovića i njegove prijetnje, uopšteno ocijenjujući nedopustivim bilo kakav oblik prijetnji, ali istovremeno dovode u pitanje naše „uvažavanje sagovornika“, sugerišući da „manipulišemo i zavaravamo javnost“. Međutim, za to ne iznose nijedan primjer, dokaz ili argument.

„Uvjereni smo da profesionalnim i odgovornim pristupom javnom poslu, uz uvažavanje činjenica i argumenata, zajedno doprinosimo blagovremenom i tačnom informisanju javnosti o svim važnim pitanjima za život građana“, zaključila je Vlada, a prepisao Klokić.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je u petak da je, iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada RS dozvolila kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

Ruskom oligarhu Rašidu Serdarovu vlast Srpske na taj način opet izlazi u susret, a sve kako bi se povećala vrijednost koncesije i opravdala visoka cijena koju „Elektroprivreda RS“ planira da plati za otkup te koncesije, nakon što je odbijena ruska korporacija ZIO -“Podoljska fabrika za mašinogradnju”, koja je htjela beskamatno da izgradi „Ugljevik 3“.

Pola sata nakon objave teksta redakciju CAPITAL-a nazvao je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, te iznio niz uvreda i prijetnji na račun redakcije i glavnog i odgovornog urednika CAPITAL-a Siniše Vukelića.

Perović je prijetio CAPITAL-u: „Ugasiću vas. Imaćete mnogo problema spomenete li još jednom „Comsar“, bolje da se selite…“ 

(Capital)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Jos

25.02.2020 16:26

Jos da objave ko kupuje obveznice Republike Srpske.. Telgetija prizna da je rjec o firmi iz Hong Konga. Ta je firma fantomska, a zna se da se radi o Ruskoj mafiji, koja je slicne stvari odradjivala u Ukrajini. Eto kako zdravo i transparento vode Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

PREDSTAVNIK

25.02.2020 16:27

NIJE ADEKVATAN SVOM ZVANJU A BOGAMI I ZNANJU

ODGOVORITE
Name

someone

25.02.2020 16:32

što bi njega sankcionisali zbog riječi kad nisu sankcionisali ni one što udaraju pred kamerama

ODGOVORITE
Name

guz

25.02.2020 16:51

Da li ovaj anonimus Klokic predstavlja mozda Bosnjake?

ODGOVORITE
Name

Bili

25.02.2020 17:04

Jadna nam je RS-a kako je nisko pala, i sta je docekala. Strasno.

ODGOVORITE
Name

Krimos

25.02.2020 17:52

Kad je kriminalac korio kriminalca...

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

25.02.2020 18:02

Stvarno za vjerovali ili ne. Pa ko se smije baji suprostaviti. Dispačer da nekoga sankcioniše, smješni ste.

ODGOVORITE
Name

keš lova

25.02.2020 19:00

Smiješ li ti dispečeru od burle uraditi za borce pravu stvar, uduplaj boračke penzije i tako isto uduplaj borački dodatak borcima RS zaslužili su to borci kod vas lopova RS.

ODGOVORITE
Name

Xl

25.02.2020 19:34

Izgleda da dispecer sve podrzava pljacku,korupciju,pretnju,tucu,ubistva...samo da bi ostao na vlasti i da se hvali: Ja predsenik vlade.

ODGOVORITE
Name

Nema Potrebe

25.02.2020 21:22

Da napadate "presednika vlade", kada znate da je on tu postavljen vise radi folklora, zna se ko je broj 1.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

26.02.2020 14:09

Sve za sektu i u ime sekte, Dodikova parola, a protiv srpskog naroda.

ODGOVORITE