Вишковић и Клокић неће санкционисати Душка Перовића?!

Премијер Републике Српске Радован Вишковић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић неће предузети никакве мјере против Душка Перовића, шефа Представништва Републике Српске у Русији, који је пријетио редакцији портала ЦАПИТАЛ и главном и одговорном уреднику Синиши Вукелићу.

Република Српска 25.02.2020 | 17:05
Вишковић и Клокић неће санкционисати Душка Перовића?!

На питања ЦАПИТАЛ-а да ли ће предузети одређене мјере и санкције против Перовића и које из кабинета премијера нема одговора, већ је у суботу емитовано саопштење из Владе.

Исто саопштење преписао је и Клокић и послао нам га данас као одговор на наше питање да ли ће против Перовића предузети мјере. Из свега се закључује да не желе чак ни да осуде Перовића лично због пријетњи, а још мање да против њега предузму одређене мјере.

„Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске подржава професионално и објективно информисање медија јер су слободни и одговорни медији важан стуб сваког савременог и демократског друштва. Због тога, сматрамо да је недопустив било какав облик пријетњи и угрожавање права на слободу говора“, преписао је Клокић саопштење Владе.

Кријући се иза Министарства, иако смо питања упутили лично њему, Клокић је навео да „такође сматрамо да утемељена критика на бази чињеница и аргумената, уз уважавање саговорника, доприноси бољем и квалитетнијем дијалогу. Због наведеног, за нас је неприхватљиво и свако манипулисање и заваравање јавности, као и злоупотреба медијских слобода“.

И Влада и Министарство у свом оглашавању не помињу ни једном ријечју Перовића и његове пријетње, уопштено оцијењујући недопустивим било какав облик пријетњи, али истовремено доводе у питање наше „уважавање саговорника“, сугеришући да „манипулишемо и заваравамо јавност“. Међутим, за то не износе ниједан примјер, доказ или аргумент.

„Увјерени смо да професионалним и одговорним приступом јавном послу, уз уважавање чињеница и аргумената, заједно доприносимо благовременом и тачном информисању јавности о свим важним питањима за живот грађана“, закључила је Влада, а преписао Клокић.

Подсјећамо, портал ЦАПИТАЛ објавио је у петак да је, иако не поштује Уговор о концесији, Влада РС дозволила компанији „Цомсар Енергy“ да повећа снагу планиране ТЕ „Угљевик 3“ на 700 МW супротно Стратегији развоја енергетике РС и политикама Енергетске заједнице.

Руском олигарху Рашиду Сердарову власт Српске на тај начин опет излази у сусрет, а све како би се повећала вриједност концесије и оправдала висока цијена коју „Електропривреда РС“ планира да плати за откуп те концесије, након што је одбијена руска корпорација ЗИО -“Подољска фабрика за машиноградњу”, која је хтјела бескаматно да изгради „Угљевик 3“.

Пола сата након објаве текста редакцију ЦАПИТАЛ-а назвао је Душко Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији, те изнио низ увреда и пријетњи на рачун редакције и главног и одговорног уредника ЦАПИТАЛ-а Синише Вукелића.

Перовић је пријетио ЦАПИТАЛ-у: „Угасићу вас. Имаћете много проблема споменете ли још једном „Цомсар“, боље да се селите…“ 

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јос

25.02.2020 16:26

Јос да објаве ко купује обвезнице Републике Српске.. Телгетија призна да је рјец о фирми из Хонг Конга. Та је фирма фантомска, а зна се да се ради о Руској мафији, која је слицне ствари одрадјивала у Украјини. Ето како здраво и транспаренто воде Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДСТАВНИК

25.02.2020 16:27

НИЈЕ АДЕКВАТАН СВОМ ЗВАЊУ А БОГАМИ И ЗНАЊУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомеоне

25.02.2020 16:32

што би њега санкционисали због ријечи кад нису санкционисали ни оне што ударају пред камерама

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

25.02.2020 16:51

Да ли овај анонимус Клокиц представља мозда Босњаке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

25.02.2020 17:04

Јадна нам је РС-а како је ниско пала, и ста је доцекала. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кримос

25.02.2020 17:52

Кад је криминалац корио криминалца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

25.02.2020 18:02

Стварно за вјеровали или не. Па ко се смије баји супроставити. Диспачер да некога санкционише, смјешни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

25.02.2020 19:00

Смијеш ли ти диспечеру од бурле урадити за борце праву ствар, удуплај борачке пензије и тако исто удуплај борачки додатак борцима РС заслужили су то борци код вас лопова РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.02.2020 19:34

Изгледа да диспецер све подрзава пљацку,корупцију,претњу,туцу,убиства...само да би остао на власти и да се хвали: Ја предсеник владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема Потребе

25.02.2020 21:22

Да нападате "преседника владе", када знате да је он ту постављен висе ради фолклора, зна се ко је број 1.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

26.02.2020 14:09

Све за секту и у име секте, Додикова парола, а против српског народа.

ОДГОВОРИТЕ