Obilježena 26. godišnjica Sedmog odreda

U Prijedoru je obilježena 26. godišnjica formiranja Sedmog odreda nekadašnje Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

Republika Srpska 23.02.2020 | 15:52
Obilježena 26. godišnjica Sedmog odreda

U znak sjećanja na poginule pripadnike policije koji su dali život za temelje Republike Srpske, služen je parastos u crkvi Svete Trojice nakon čega je organizovana i povorka ulicama grada te položeni vijenci na centralno spomen-obilježje  “Za krst časni”. 

Specijalna brigada policije dala je veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske i za njene  temelje poginula su 782 pripadnika ove brigade na ratištima širom BiH. 

Njihovo junaštvo ne smije biti zaboravljeno, poručeno je to danas u Prijedoru na obilježavanju 26. godišnjice formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

Prisjećajući se svoga oca Željka koji je bio pripadnik Sedmog odreda Specijalne brigade policije  koji je poginuo na ratištu na Benkovcu u Sanskom Mostu  1995. godine kroz suze njegov sin Branislav Marić ističe ponos i kako kaže  uprkos svim nedaćama ima motivaciju da nastavi njegovim putem.

General Ljubiša Borovčanin ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske istakao je da je Sedmi odred bio dio snažnog sistema koji se zvao Specijalna brigada policije i čiju tradiciju danas slijede pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković podsjetio je da Sedmi odred policije koji gravitira na području Prijedora  obilježavajući ovaj dan pokazuju da su borci svojim junaštvom dokazali da su časni pripadnici Oružanih snaga Republike Srpske.

„Obilježavajući ovaj za nas veoma značajan datum 26 godina od dana osnivanja Sedmog odreda sa puno poštovanja i uvažavanja onako kako to dolikuje sjećamo se  naših poginulih pripadnika i ne samo njih nego i svih pripadnika MUP-a Specijalne brigade policije i vojske RS“, istakao je to Zlatko Brdar ratni komadant Sedmog odreda Specijalne policije. 

Vijence su položile brojne delegacije CJB Prijedor, odreda Specijalne brigade policije iz mnogih gradova Republike Srpske i porodice poginulih pripadnika specijalne brigade iz Prijedora kao i predstavnici boračke organizacije. 

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rale

23.02.2020 16:18

Da li iko posjecuje zive borce, koji se pate u bjedi u koju ih ova vlast uvukla.

ODGOVORITE
Name

Grof

23.02.2020 16:19

Bili su sila od vojnika, i ljudi. Vjeca slava poginulima za slobodu.

ODGOVORITE
Name

Defile

23.02.2020 16:35

Bilo ne ponovilo se al srpskom vladaju dezerteri i profiteri a borci su sirotinja gola.... Zaboravljena.

ODGOVORITE
Name

senberac

23.02.2020 17:37

slava palim borcima steta samo sto padose da ova nasa vlast sve upropasti i da za sve stosuse oni borili i pali a peina unuka da bude presednik stiditese srbi i srbsko rukovodstvo

ODGOVORITE