Prva ispovest Šabanove udovice: Ta poslednja slika mi je zaleđena u sećanju...

Gordana Šaulić (62) dala je prvu ispovest nakon pogibije supruga Šabana Šaulića, 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj.

Zabava 21.02.2020 | 16:39
Prva ispovest Šabanove udovice: Ta poslednja slika mi je zaleđena u sećanju...

Ona je opisala kako živi bez čoveka sa kojim je provela 40 godina, a prisetila se i dana kada je poslednjih put videla muža.

- Ustala sam pre njega, probudila ga, on je sišao u dnevnu sobu, doručkovao je i popio kafu i čitao novine, to su bili njegovi rituali. Ja sam za to vreme još jednom proveravala da li je sve spakovao, pripremila mu šta će tog dana da obuče, podsetila sam ga da ponese lekove i cigarete. Sedeli smo i razgovarali o planovima za naredni period. Sve je bilo kao mnogo puta ranije. Poljubili smo se, ispratila sam ga i poslednja slika koju imam zaleđenu u sećanju je kako stavlja kačket i izlazi na kapiju kuće. - počela je Gordana za Hello.

Kako kaže, Šaban joj nedostaje svakog momenta.

- Ne postoji trenutak u kome mi ne nedostaje. Ja sam se, inače, tokom ovih godinu dana potpuno povukla, nigde ne idem, tako da se nisu ni desili neki veliki događaji koje bih posebno imala želju da podelim sa njim. Kako ću se osećati što nije pored mene u danima koji predstoje, kada mi život bude donosio i neke, nadam se, lepe stvari, još ne mogu da zamislim - rekla je Goca.

Ona i Šaban nisu dočekali da proslave 45. godišnjicu braka, a supruga pokojnog pevače otkrila je o njemu manje poznatu stvar.

Ono što malo ljudi zna je to da je Šaban bio veoma pažljiv, ne samo kao suprug već i kao otac, sin, prijatelj, saradnik... Uvek se trudio da poklonima obraduje bliske ljude, čak mu ni povod nije trebao. Zato je, onako tih i miran kakav je bio, sa strane uvek posmatrao šta ko voli, u šta gleda, o čemu priča, i na osnovu toga zaključivao šta želi. Pretpostavljam da bi me, da je tu, ovih dana pomno pratio, dok ne bi shvatio šta mi treba i sigurno bi mi to poklonio. Sada, jedino poklon koji mi od njega treba je onaj koji mi niko ne može dati - poručuje Gordana  i kaže da je "odlučila da veruje da Šaban nije otišao".

Goca kaže da je  Šaban imao još mnogo planova.

- Bilo je mnogo planova. On je već koncertom u Areni počeo turneju Još ovu noć, koja je trebalo da se nastavi nastupima u velikim dvoranama u regionu, ali i u Americi i Australiji. Spremao je i nove pesme, radovao se ulasku u studio... Ali, sve to sada ostaju samo želje koje se nikada neće ostvariti.

Izvor: Telegraf/Hello.rs Foto: Nikola Tomić/Damir Dervišagić

Komentari / 0

Ostavite komentar