Sarajevo: Nakon krađe, nožem napala policajca

Žena, od ranije poznata organima gonjenja zbog krađa, povrijedila je policajca nožem dok ju je privodio, potvrdio je izvor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 16.02.2020 | 11:32
Sarajevo: Nakon krađe, nožem napala policajca

Napad se desio pred zgradom Policijske stanice Novo Sarajevo sinoć oko 20.20 časova, kada je žena tokom privođenja nožem napala policajca i nanijela mu povredu u području lijeve nadlaktice.

Nakon napada je pokušala pobjeći, ali ju je sustigao povrijeđeni policajac i priveo u Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP KS.

Nezvanično, riječ je o Merzemani Nukić. Privođena je po potrazi zbog krađa, zajedno sa kćerkom koja je takođe od ranije poznata policiji.

Očevici tvrde da je mjesto gdje se odvijala filmska scena privođenja i napada bilo potpuno krvavo, te da je, na prvu, izgledalo da je policajac ozbiljnije povrijeđen. Ipak, ustanovljene su lakše povrede.

Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP KS, potvrdio je da je žena identifikovana i uhapšena.

– Policijski službenik Uprave policije MUP KS je zadržan na liječenju i dobro se osjeća. Ustavnovljena je lakša povreda, ali je iz predostrožnosti zadržan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog dubine povrede – rekao je Hažiabdić.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar