Vozač krenuo u jurnjavu za vozilom koje ga je udarilo

Dva putnika u vozilu Ubera snimili su "vožnju iz noćne more", kada je njihov vozač krenuo u jurnjavu za vozačem drugog automobila koji ga je udario i pokušao pobjeći.

Svijet 14.02.2020 | 14:33
Vozač krenuo u jurnjavu za vozilom koje ga je udarilo

John Murray i Tameka Swann rekli su da su htjeli provesti večer u gradu, u Richmondu u Virginiji, kada se dogodio incident.

"To je bio najstrašniji trenutak u mom životu. Nikada u životu nisam bila toliko uplašena. To je bila noćna mora", kaže Swann.

Prema riječima putnika, automobil je udario vozilo Ubera čim su krenuli, odnosno odmaknuli se od ruba pločnika.

"Naš Uber je namjeravao stati kako bi vozači mogli razmijeniti informacije, ali se drugi automobil nije zaustavio iza nas. Zaobišao nas je i odjurio, i tada je naš Uber krenuo za njim", kaže Swann.

Murray je odlučio snimati potjeru i pustiti snimku uživo. Oni su molili vozača da ih pusti van, ali vozač to nije htio. Videosnimka prikazuje pogled sa zadnjeg sjedišta dok se vozilo kretalo ulicama, navodi The Blaze.

U jednom trenutku vozač je nazvao policiju sa svog mobitela i pružio ga Tameki, koja ih je obavijestila što se događa i da ih vozač ne želi pustiti van.

Da stvar bude gora, tokom jurnjave Uber s putnicima doživljava još jednu nesreću, nakon čega je stao i pustio putnike iz vozila.

Uber je u izjavi naveo da se incident istražuje i da je vozačev pristup aplikaciji uklonjen dok traje istraga.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar