Kako mi je propao intervju sa Vučićem?

Bijaše to još ljetos. Iskoristim ja veze, poznanstva, poznanstva mi ženina, poznanstva u vladi i filmskim krugovima Srbije, uspostavim kontakt sa službenicima koji rade s predsjednikom te iste Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Bosna i Hercegovina 13.02.2020 | 17:26
Kako mi je propao intervju sa Vučićem?

Inače, Aleksandar Vučić je prvi predsjednik Srbije koji ima vladu bolju od svojih oponenata. Iskreno, da su oni protiv vlasti bolji od njega, ne bih imao ništa za njega. Bio bih žestoko protiv njega. I bio sam dok nisam vidio koji su sve protiv.

Ovako vidim na suprotnoj strani demagoge, uživaoce opojnih tvari, srebroljupce, mufljuze, hohštaplere, bivše vlastodršce, djecu članova predratnog CK... Hm, to je sad irelevantno. Elem, ja sam uspio zakazati sve osim satnice. Iz ureda gosp. Vučića samo traže da oni nesretnici s RTRS-a pošalju dopis. Zapravo, s predsjednikom Vučićem i ministrom Vulinom. S njima obojicom sam trebao napraviti intervju prije nego što sam pravio isti s Njenim Kraljevskim Visočanstvom, Princezom od Srbije i Jugoslavije, Jelisavetom Karađorđević.

Nekoliko dana prije razgovara s produkcijom sve je bilo ok, nema problema. Sve što treba. Inače, Radio televizija Republike Srpske nije nikad uspjela dobiti intervju sa Aleksandrom Vučićem. Meni je jasno zašto, ali vi to ne morate znati. Pristao je datii intervju meni, valjda je zaključio da vrijedim više od te isprepadane televizije.

Uglavnom, ja se nađem u Beogradu. Čekam termin i ekipu iz Banje Luke. Iz Ureda predsjednika traže službeni dopis. Ja ga već bio napisao i dao producentu, pošto na RTRS postoji malecka oskudica pismena svijeta. Milan Trbojević, sadašnji direktor programa a današnji VD, završio je fakultet na kojem ga se studenti s kojima je diplomirao i ne sjećaju. Inače, pismen je toliko da zna pisma započeti s „Poštovani“. Na pitanja odgovara s „Nisam se spremio da odgovorim na to pitanje“, aki se ne uspije negdje prije skriti. 

Elem, čekam ja dopis. Zovem producenta, jednog od uplašenih, i pitam ga gdje je zapelo. On mi, nećete vjerovati, zamuckujući kaže da će taj intervju raditi Mato Đaković. „Kolegij“ RTRS-a tako odlučio, veli. Kažu, Mato Đaković to dogovorio SMS-ovima s Vučićem!

Ja lagano poludim i pitam kako je moguće da je Mato dogovorio intervju koji ja dogovaram već mjesecima? I kako SMS-om? Je li na partiji golfa? U jakuzziju? U parnom kupatilu? Gdje? Od intervjua Mate Đakovića s predsjednikom Aleksandrom Vučićem nije bilo ništa. Zero. Nada. Nikad se nisu usudili pitati ga, pa Mato, majka mu stara, gdje je više taj intervju sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, a!? 

A onda se sjetim da je Mato dobar prijatelj s našim Miletom i bijaše mi jasno. Nije bitno kakav ti je rad, nego koliko ti je jak mentor.

Tada mi je laknulo. Rekoh sebi, neka. Tako mi i treba kada se nisam, poput našeg Mate, bolje sprijateljio s Miletom...

(Veselin Gatalo/Pogled)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Rato

13.02.2020 17:50

Ovaj Veselin Gatalo je došao u Republiku Srpsku isto kao Mato Đaković. Dodiku je najvažnije da su u ratu bili na nama suprotnoj strani i kao takvi mogu biti na RTRS-u šta požele.

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.02.2020 18:10

U čemu je problem,čovjek je čovjek,srbin,novinar...ne znam sta je poenta ove poruke!?

Name

Dno dna

13.02.2020 22:10

Tako je

Name

Marko

13.02.2020 17:54

Svaka čast, teško iko s RTRS smije ovako nešto javno kazati .

ODGOVORITE
Name

???

13.02.2020 18:44

Jel moguće da je ovo Gatalo napisao!?Baš su ga naljutili jer ovo dosad nije dalo naslutiti ovakvu reakciju.Baš me interesuje šta će biti dalje

Name

Direkt

13.02.2020 23:12

Sad je progovorio kad mu nema vise emisije.

Name

Zograf

14.02.2020 11:51

Da li ste gledali emisiju,kad se pitate u čemu je problem? Žalosno je da onaj Mate i ova "ljudina"uopšte imaju emisije,žalosno za nas,što te i takve minute redovno plaćamo

Name

Laktadi

13.02.2020 18:32

Hahahahaha...

ODGOVORITE
Name

Sikter more

13.02.2020 19:27

Zanimljive su mi tvoje besjede, znao si ti Veseline gdje dolaziš i sa kim ćeš raditi ali si poletio za lovom, nije te više mogao plaćati OBN. Štošta je tebi tu smetalo, od toga da tvoje emisije se emituju u ponoć a Matine u udarnom terminu. Vjerovatno netrpeljivost i datira iz vremena dok ste obojica radili na OBN.

ODGOVORITE
Name

Zograf

13.02.2020 20:13

Žalosno je da ova prikaza uopšte se pojavljuje,bilo gdje,što se tiče normalnih osoba u RS slobodno si trebao ostati u FBIH

ODGOVORITE
Name

Max

13.02.2020 20:50

Svaka cast Gatalo,odlican tekst.A i emisija "Ljudovanje" je dobra.

ODGOVORITE
Name

Merc

13.02.2020 22:05

Čovjek ok. Besjede dobre nije režimski papak..zato mu je termin emisije kad je vrijeme spavati..i nije dobio snimanje..očekujem ukidanje emisije

ODGOVORITE