Vozilom sletio u Savu, ronioci pronašli beživotno tijelo

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u rijeci Savi kod Orašja pronašli su vozilo u kojem se nalazi tijelo.

Bosna i Hercegovina 12.02.2020 | 18:49
Vozilom sletio u Savu, ronioci pronašli beživotno tijelo

Kako je potvrđeno iz FUCZ, neimenovana osoba je vozilom sletjela u rijeku Savu na području MZ Vidovice kod Orašja.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje, prethodno su izašli na teren i provjerom navedene lokacije pronašli tragove koji su ukazivali na mogućnost slijetanja vozila u rijeku Savu.

Po dolasku na odredište i nakon prikupljenih informacija šestorice ronilaca, pripadnici Jedinice za spašavanje pod vodom zaronili su na utvrđenoj lokaciji.

Iako je vidljivost bila veoma loša, ronioci su, odmah nakon prvog zarona, pronašli automobil koji je, uz pomoć teške mašine osigurane od lokalne zajednice, izvučen iz rijeke Save na obalu.

Nakon što je vozilo u 17:30 sati izvučeno iz rijeke na obalu, ustanovljeno je da se u njemu nalazi tijelo jedne osobe, za koju će istražne radnje utvrditi radi li se o osobi za kojom se tragalo.

Vozilo je nađeno deset metara od obale, na dubini od pet metara i dvadeset metara nizvodno od mjesta gdje je sletjelo s puta u rijeku Savu.

Na terenu su, osim pripadnika FUCZ i PU Sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje, bili i pripadnici Policijske stanice Orašje, koji su osiguravali lokaciju na kojoj su se odvijali potraga i izvlačenje vozila.

(Avaz) 

Komentari / 0

Ostavite komentar