Djevojka iz BiH izbola taksistu u Sent Luisu

Dvadesetjednogodišnja Ajla Zekan porijeklom iz BiH uhapšena je u subotu naveče u američkom gradu Sent Luisu, saopštio je ured šerifa u okrugu Džeferson.

Svijet 11.02.2020 | 07:30
Djevojka iz BiH izbola taksistu u Sent Luisu

Ona se sumnjiči za napad na taksistu i pokušaj krađe taksi vozila prošlog utorka, 4. februara. Taksista je izboden 11 puta nožem, navodi se u saopštenju šerifa. 

Kako se navodi u saopštenju, Zekan će biti smještena u zatvor, a određena joj je i kaucija od pola miliona dolara, i to u gotovini.

Avaz saznaje da je Ajla Zekan porijeklom iz Bosne i Hercegovine kao i da je odavno poznata po kriminalu u tom američkom gradu. 

- Ona je imala problema sa zakonom zbog krađe u bolnici. Njeni “prijatelji” koji su bili na parkingu tokom tog incidenta su čekali u automobilu. Nismo imali dokaza da su učestvovali u krađi, tako da smo ih morali pustiti, ali je Ajla uhvaćena na djelu. Njeni tzv. prijatelji su poznati policiji zbog istraga vezanih za ilegalne droge i druge niže kriminalne radnje. Šta god da je Ajla dobila od suda za krađu, očigledno nije bilo dovoljno - rekao je za “Avaz” čovjek koji je jedne prilike uhvatio Ajlu u krađi. 

On je naveo kako je Ajla Zekan dobro poznata po kriminalu u Sent Luisu zbog kojih se  zajednica porijeklom iz BiH u tom gradu suočava s problemima. 

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

11.02.2020 11:17

Vako je to bilo, zena dosla to taxi standa, sa koferom. Taksista izasao da abaci kofer u gepen i oklizne se na koru od banane. I tako jedno jedanaest puta.

ODGOVORITE
Name

Sant L

11.02.2020 14:41

A bas tako bilo pa budite svjedok gospodici jel ste sve vidjeli aha,aha.

Name

Jos im poslati,

11.02.2020 17:59

O.vakvih i malo, ljucih Bosanaca.

ODGOVORITE