Tegeltija pozvao Orbana da što skorije posjeti BiH

Tegeltija uputio je poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH.

Bosna i Hercegovina 10.02.2020 | 19:10
Tegeltija pozvao Orbana da što skorije posjeti BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Pošu sa prioritetima u radu novoformiranog Savjeta ministara, te naglasio da će Savjet ministara, uprkos kašnjenju u procesu formiranja vlasti i izazovima sa kojima se susreće, predano raditi na rješavanju pitanja važnih za život svih građana u BiH.   

U razgovoru sa ambasadorom Mađarske u BiH, predsjedavajući Savjeta ministara istakao je da BiH i Mađarska imaju političke odnose bez otvorenih pitanja i dobru bilateralnu saradnju, te izrazio opredjeljenje za intenziviranje odnosa sa Mađarskom u oblastima od zajedničkog interesa.   

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a predsjedavajući Tegeltija uputio je poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rale

10.02.2020 18:20

Niko pametan nece ni doci, ali imate vi svoje interezdjije.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

10.02.2020 18:32

DE TI NAMA RECI ČIJI JE LANAC MARKETA KORT BITANGO SEOSKA

ODGOVORITE
Name

Ah

10.02.2020 19:12

Zna se !covjek postigao najvisi nivo pa zato i jest zaposjeo fotelju!!!mjesto u zatvore oni u fiteljeee!povezani u hobotnicu stite jedni druge!ovo nema ni u tunguziji zloupotreb e polozaja institucija i bahacenje na sve nacine!iznad zakona !zlo nevidjenoooo!!!

Name

Za Ah

11.02.2020 14:37

Ovo je replika Tunguzije, zato je još i gore. Ovdje dolaze samo oni koji moraju, tj. po zadatku, a svaki političar koji ima lično dostojanstvo, neće ovdje doći. Vrijeme je dosad sve pokazalo.

Name

Uhh

10.02.2020 19:33

Hoces li Orbanu kazati da i zenu zaposljavas u drzavne institucije? Lopovi jedni.

ODGOVORITE