Jović oduševio navijače!

Čekalo se dugo na prvi pogodak Luke Jovića u dresu Real Madrida, a kada je on stigao, činilo se da će večnost proći do još jednog pogotka srpskog napadača. Međutim, koliko god da nije imao sreće igrač sa Lukinim umećem, znanjem i sposobnosti da postigne gol, ne može toliko da igra bez postignutog gola.

Fudbal 10.02.2020 | 15:11
Jović oduševio navijače!

Posle 30. oktobra prošle godine i utakmice protiv Leganjesa na kojoj je Luka Jović za 21 minut na terenu bio strelac u pobedi od 5:0, navijači su čekali tri meseca za novu radost koju im je doneo Srbin. Nije uvek bilo vremena da skupo plaćeno pojačanje pokaže šta ume, pošto je ozbiljnu minutažu dobio tek nakon povrede Karima Benzeme, prvog napadača ekipe.

Tako je i na utakmici protiv Osasune, odigrane u nedelju, Jović od Zidana dobio svega nekoliko minuta na terenu. Ovog puta, nikakva sreća nije mogla da spreči radost momka rođenog u Bijeljini. U 92. minutu je dobio dodavanje od Valverdea, a onda snažno zakucao loptu u mrežu, levom, uslovno rečeno, slabijom nogom. Mnoge je tom prilikom posetio čak i na gol Zidana u finalu Lige šampiona iz 2002. godine.

Kao što je i Zinedin Zidan rekao posle utakmice, nema sumnje da ovaj gol može znatno da podigne samopouzdanje Joviću, što mu je potrebno nakon što je nekoliko meseci trpeo česte kritike od strane španskih medija.

Značiće ovo i navijačima Real Madrida, ipak je njihov klub izdvojio ogromnu svotu novca (60.000.000 evra) za dvadesetdvogodišnjeg napadača reprezentacije Srbije. Pristalice kraljevskog kluba su partiju Luku Jovića od par minuta, ocenili bolje od svih ostalih igrača. Svih, osim Iska, sa kojim Srbin deli prvo mesto u velikoj anketi Marke", u kojoj su obojica dobila po 1.700 glasova.

Pa, kada se sve uzme u obzir, da je Zidan zadovoljan (uz želju da Jović bude još bolji), a i navijači, na Luki je samo da nastavi sa napornim radom i niko neće morati da brine za njega i njegovu budućnost. Ma šta španski mediji pisali o njemu, a pisali su svašta - od toga da ga saigrači bojkotuju, do toga da po svemu sudeći nije za Real.

Po svemu sudeći, njegovo vreme - tek sad počinje.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar