Zvizdić i Čović danas u Briselu o situaciji u BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović učestvovat će na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata država zapadnog Balkana, koji će 27. i 28. januara biti održan u Briselu.

Bosna i Hercegovina 27.01.2020 | 08:15
Zvizdić i Čović danas u Briselu o situaciji u BiH

Zvizdić i Čović, zajedno sa predsjednicima parlamenata država regiona, imaće susret sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem, kao i s članovima Konferencije predsjednika Evropskog parlamenta.

Tokom Samita biće upriličen i sastanak predsjednika parlamenata država regiona sa predsjedavajućim Radne grupe za zapadni Balkan u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta Toninom Piculom.

Prvog dana boravka u Briselu, 27. januara, Zvizdić i Čović imaće niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Napredak

27.01.2020 07:42

Ovi ce dobro placeni evropski prodavaci magle za debele plate sigurno zakljuciti da je ostvaren napredak. U cemu......... . E to ovde nikom nije jasno. Kakvo gubljenje vremena.

ODGOVORITE
Name

Jedno je jasno

27.01.2020 08:20

Nazaduju i oni, a ne napreduju. Mi smo nazadni svakako.

Name

Šarene laže

27.01.2020 08:49

Njihova korist su dnevnice i plaćena šetnja, od koje nama nema koristi. Sve je samo puka formalnost, presipanje iz šupljeg u prazno, a narod će ubijediti, kao inače, da je za njegovo dobro.

ODGOVORITE