Borci i penzioneri: Da se čuje i naš glas

U Banjaluci je održana osnivačka skupština Odbora boraca i penzionera Partije demokratskog progresa. Cilj je kažu da i ove dvije populacije daju doprinos promjenama u Republici Srpskoj i da se konačno i njihov glas čuje.

Republika Srpska 26.01.2020 | 19:11
Borci i penzioneri: Da se čuje i naš glas

Osnivači Republike Srpske i najbrojnija populacija stanovništva, odnosno borci i penzioneri, za svoj glas boriće se kroz Partiju demokratskog progresa. Izabrali su svoje predstavnike u Odboru, koji je osnovan po uzoru na Forum žena i Forum mladih PDP-a.

„Želim da pošaljem poruku, jer sam ja rođeni Banjalučanin, da je došlo vrijeme promjena i da niko nema pravo da ćuti. Ćutanje je znak odobravanja nekih pogrešnih procesa. Zato molim sve da pomognu ovim mladim ljudima, da se dese procesi koje svi jedva čekamo na ovim prostorima“, poručuje predsjednik Odbora boraca i penzionera PDP-a Pero Maksimović.

Inicijativu brojnih građana, usvojili su predstavnici Gradskog odbora PDP-a Banja Luka. Poručuju da će u PDP-u uvijek biti mjesta za sve ljude, a pogotovo borce i penzionere koji su radni vijek proveli gradeći Srpsku.

„Njih je najviše, a traže tako malo. Moramo završiti onaj dio našeg programa obnove, kada su u pitanju moralna obnova i obnova društva. Zar smo došli u situaciju danas da postoji višak stanova, da neko ko ima 3,4 stana, dođe i do 6. ili 7. stana, da ovdje sjede ljudi koji su borci prve kategorije, koji nemaju sve dijelove tijela, a koji su i dan danas podstanari“, kaže potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka, Saša Čekrlija.

„Ovo dovoljno govori, da smo mi spremni, da sa dva nova i odbora i čitavom infrastrukturom uradimo ono što davno govorim, da postanemo najjača politička organizacija na teritoriji Banjaluke, što znači i u RS, da promjenimo one koji su donijeli negativne pojave i da preuzmemo odgovornost za situaciju u ovom društvu bez bilo kakvih izgovora“, dodao je predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka, Draško Stanivuković.

Iz PDP-a poručuju da će i predstavnici boraca i penzionera biti na odborničkim listama ove stranke u Banjaluci i da bi formula mladost plus iskustvo trebala biti dobitna na lokalnim izborima. 

BN TV

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

banjaluka

26.01.2020 18:15

Pokrijte se po glavi i cutite !

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

26.01.2020 19:30

Što da ćute? Damožete ti i tvoji da kradete i kupujete stanove u bescjenje.Banja Luka je jedini grad u RS gdje opozicija ima realne šanse da i pored kupovine glasova, koje će sigurno biti jer je sav stočni fond već rezervisan,POBJEDI.

Name

Objasnjenje

26.01.2020 20:07

Potpis Banja Luka, inace je iz okoline Grahova. Posrecilo mu se.

Name

Merc

26.01.2020 19:05

BORCI I PENZIONERI SAMI MOGU ODLUCITI O SUDBINI RS

ODGOVORITE
Name

re

26.01.2020 22:38

Tesko narodu gdje polovinu populacije cine penzioneri....!

Name

Bl

26.01.2020 20:34

PA PENZIONERI NEK OPET GLASAJU ZA MILU NECE DOBITI NISTA A I BORCI KOLKO PUTA SU DOBILI CRKAVICU UMJESTO DA SMANJE POLITICARIMA SVOJIM PULENIMA I DAJU BORCIMA I PEZIONERIMA SRAMNO NEZNAM OD CEGA TAJ STARI IZNEMOGLI IZRADJENI NAROD ZIVI I STO DOBIJE DA ZA REZIJE I LJEKOVE I UMIRU NA SILZ OD GLADI I ZECI POMOZITE TIM LJUDIMA AKO BOGA ZNATE

ODGOVORITE
Name

Formula

26.01.2020 21:54

Stop kriminalu, korupciji, bezakonju, DANAS, a SUTRADAN nam je vec bolje.....

ODGOVORITE
Name

Kategorije

27.01.2020 05:41

Koji glas, ponovna kategorizacija pod hitno, imate elitne jedinice momci ne primaju ni fening konkretno GARDA,. KAD SU TREBALI BILI SU TU SA 18,19 GODINA DRŽAVO STIDI SE.

ODGOVORITE