Bajević: Nama ne treba lijepa igra, nego pobjeda

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je na današnjoj konferenciji za medije govorio o izazovima koji su pred njim.

Fudbal 25.01.2020 | 11:43
Bajević: Nama ne treba lijepa igra, nego pobjeda
Sasvim sigurno pitanje koje bh. javnost najviše interesuje je da li će se Ognjen Vranješ vratiti u reprezentaciju BiH.

"Vranješ je dio reprezentacije već dugo. On je dao mnogo reprezentaciji, ali mora voditi računa o svom ponašanju van terena i posljedicama koje ono nosi. Desilo se to što se desilo, dovelo je do odlaganja poziva da on dođe u reprezentaciju. Sada sve zavisi od njega samog. Razgovarao sam s njim, razgovarat ću još jednom da budem siguran da li će biti pozvan. Najviše od njega zavisi da li će se vratiti u reprezentaciju", rekao je Bajević.

Bajević nije želio govoriti posebno o ostalim igračima, ali je istakao kako prati formu svih igrača, kao i protivnike.

Istakao je kako bh. timu  "ne treba ljepota u igri, već pobjede", kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo.
 
Bajević nije otpisao ni igrače koji ne igraju u svojim klubovima, već da će pozvati sve one koji svojim iskustvom mogu pomoći reprezentaciji.

"Svi igrači moraju shvatiti da se moraju promijeniti i gledati samo uspjeh reprezentacije. Momci su veoma ozbiljni, igraju u klubovima van naše zemlje, velikim klubovima i tako se moraju ponašati i u reprezentaciji", rekao je Bajević.

Selektor BiH je kompletirao skoro čitav stručni štab. Sa njim će sarađivati v.d. tehničkog direktora i koordinator nacionalnih selekcija Zvjezdan Misimović, tim-menadžer Darko Ljubojević, te treneri Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa.

Za kondicionu pripremu zadužen će biti Eldin Jelešković, dok je pozicija trenera golmana upražena i biće popunjena uskoro.

Stručni štab je imenovan na period do završetka Evropskog prvenstva.
 
(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanac

30.01.2020 20:40

Ako vratis Vranjesa u reprezentaciju iz pouzdani informacija znamo da ce petorica odbiti da igraju za reprezentaciji,a ti ces bajevicu napolje.

ODGOVORITE