"Ne vjerujem u sreću, peterci nisu lutrija"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je očekivao tešku utakmicu protiv Španije, ali sa drugačijim ishodom i istakao da ne veruje u sreću i da penali nisu lutrija.

Ostali sportovi 22.01.2020 | 20:27
"Ne vjerujem u sreću, peterci nisu lutrija"

Specijalni izveštač Kurira iz Budimpešte - Gojko Filipović

"Definitivno smo očekivali ovakvu tešku utakmicu, ne sa ovakvim ishodom, ali smo očekivali da može da dodje do peteraca... Španci su uspeli da preokrenu rezultat i, ono čega smo se pribojavali, da nametnu svoj ritam, fizički su dominirali drugom i trećom četvrtinom", rekao je Savić novinarima posle meča. 

"Mi smo posle jurili rezultat, uspeli da stignemo i definitivno smo zakazali sa igračem više. Došli smo do peteraca koji su se završili kako su se završili", dodao je selektor Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, pošto je danas posle peteraca izgubila od Španije sa 9:10.

Upitan da li Španci sada imali više sreće, Savić je naveo da ne veruje u sreću u sportu.

"Ja u sportu ne verujem u sreću, sve se to vežba tako da ni peterci nisu lutrija", rekao je on.

Srbiji sada predstoji borba za plasman od petog do osmog mesta.

"Predstoji nam da se dignemo što će biti teško jer ekipa nije navikla na ovakve stvari i da ostvarimo što bolji rezultat u ovom trenutku. Možemo ovo ozbiljno da  iskoristimo pre svega kroz analizu grešaka i da ovaj turnir iskoristimo kao pripremu za Olimpijske igre", rekao je Savić.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar