Otvorena kancelarija Udruženja studenata RS u Novom Sadu

U Novom Sadu otvarena je kancelarije Udruženja studenata Republike Srpske.

Srbija 22.01.2020 | 12:46
Otvorena kancelarija Udruženja studenata RS u Novom Sadu

Udruženje je osnovano 16.04.2019.  godine i u prvoj godini svog postojanja postigli su zavidne rezultate na svim poljima (kultura, sport, obrazovanje).

Cilj Udruženja je okupljanje i organizovanje studenata koji dolaze iz Republike Srpske. Danas su se otvaranjem kancelarije sa sjedištem u Spensu Novi Sad, stekli uslovi za dalji rad i razvoj Udruženja, na korist svakom njegovom članu.

Kancelarije Udruženja otvorio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevic zajedno sa predsjednikom bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom, koji su se aktivno istakli u pomoći Udruženju u prethodnom periodu.

U svom obraćanju prisutnima Gradonačelnik Miloš Vučevic istakao je važnost studenata iz Republike Srpske u gradnji i razvoju Novoga Sada, a da će ovako organizovanje dodatno doprinjeti tome.

Drinu je Vučević nazvao samo lijepom rijekom i ništa vise od toga, ma kako je drugi nazivali, i istakao da je grad Novi Sad zajedno sa Vladom Srbije spreman i odlučan u namjeri da uvijek i na svaki način pomogne studentima Republike Srpske na teritoriji Srbije kao i Republici Srpskoj.

Zasluge za razvoj i dostignuća Udruženja nosi i predsjednik Upravnog odbora udruženja Dejan Pudar koji se pored Miloša Vučevica i Nenada Borovčanina obratio prisutnim studentima.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rale

22.01.2020 16:20

Jadan je novi sad.

ODGOVORITE
Name

Da li

23.01.2020 14:31

Je osnovano navedeno udruženje, data im kancelarija, a vjerovatno i dobre plate, radi sljedećih izbora u RS, kao neka vrsta lobi-predstavništva?

ODGOVORITE