Arnaut napustio SBB Fahrudina Radončića

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

Bosna i Hercegovina 20.01.2020 | 13:44
Arnaut napustio SBB Fahrudina Radončića

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

„Moja je dužnost štititi i zauzimati se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv gđe. Duraković, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti“, dodao je Arnaut.

Arnaut je u poruci istakao da će u državnom Parlamentu nastaviti djelovati „u skladu sa obećanjima datim glasačima i dosadašnjim uspjesima – u pravcu smanjenja privilegija i javne potrošnje, zaštite interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, uključujući branitelja progonjenih od strane susjednih država, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napretka ka članstvu u NATO savezu i EU, te drugih takvih pitanja“.

Arnaut je takođe poručio da druge stranke „trebaju shvatiti da ovaj moj potez predstavlja slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om. Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa“.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Već viđeno

20.01.2020 14:55

Nešto poznato. U RS-a to se zove PAPAK.

ODGOVORITE
Name

Marko

20.01.2020 15:22

Ovaj ide samo gdje više para dobije, bio sa Silajdžićem dok je imo love, a sad mu izgleda ne valja ni Radončić.....

ODGOVORITE