Prijedor: Božićni prijem u kasarni Žarko Zgonjanin

Prvi pješadijski bataljon Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je u Prijedoru organizovao tradicionalni božićni prijem u kasarni „Žarko Zgonjanin“.  Ovom prijemu prisustvovali su predstavnici vojnog i civilnog društva.

Republika Srpska 17.01.2020 | 18:00
Prijedor: Božićni prijem u kasarni Žarko Zgonjanin

Tradicionalni Božićni prijem povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika prilika je za susret predstavnika civilnih struktura sa pripadnicima Oružanih snaga BiH koji djeluju na području grada Prijedora kako bi sumirali rezultate rada postignute u prethodnoj godini.

Potpukovnik Goran Stokić, komadant Prvog pješadijskog bataljona 6.Pješadijske brigade, kaže da uzajamna i kvalitetna saradnja na brojnim poljima godinama je na visokom nivou, pto su potvrdili i predstavnici gradske uprave.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je čestitao novogodišnje i božićne praznike svim pripadnicima Trećeg pješadijskog PUK-a, poželivši im uspješnu godinu i da je provedu u miru.

Božićni prijem je tradicija koja se u kasarni „Žarko Zgonjanin“ njeguje već godinama a osim pripadnika Oružnih snaga Bosne i Hercegovine okupio je i predstavnike političkog, kulturnog i društvenog života grada.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bozic??

17.01.2020 17:58

Bozic prosao prije 10 dana a ovi jos slave...

ODGOVORITE
Name

Pravoslavac

17.01.2020 19:01

Božić je i Hristos se rodi sve dok se bog ne javi.. a inače svaka lokacija OS BiH u RS obilježava Božić i na svim lokacijama je drugi datum obilježavanja.. centralno obiljezavanje je bilo u ponedeljak 13.01 u kasarni Kozara Banja luka