Mektić: Možda je paljenje auta poruka i meni

Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta, kaže bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine

Republika Srpska 16.01.2020 | 11:00
Mektić: Možda je paljenje auta poruka i meni

- Ne bojim se, ali ne mogu isključiti da nešto takvo naprave i meni – kazao je za Faktor dojučerašnji ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u komentaru na sinoćnji incident u Bijeljini u kojem je zapaljen automobil "renault" njegovog bivšeg savjetnika Andrije Kulića.

Mektić, sada poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, naglasio je kako je preduzeo sve za svoju bezbjednost.

- Moguće je da je ovo šira poruka kriminalnih grupa, pa i lično meni. Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji i to sigurno nekome smeta. Sprega mafije i politike je očigledna. Praktično, mafija je partner vlasti. 

Svako ko se drzne da priča o korupciji postaje njihov neprijatelj. Ovo je mafijaška država, a najveći problem predstavlja neefikasno kriminilizovano tužilaštvo.

Nažalost, građani Bosne i Hercegovine prepušteni su sami sebi. Samoodbrana je jedini način da se koliko toliko zaštitimo – istakao je Mektić.

(Faktor)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Inspektor Kluzo-pravi

16.01.2020 10:20

Mekta mislim da griješiš, ovaj tvoj bivši savjetnik je sada koliko sam pročitao u upravnom odboru "Alimine", rekao bih jako vrućo mjesto, puno vruće nego mjesto savjetnika.E sada moguće je da su ga ostavljali po strani i nije bio izložen dok ti je bio savjetnik, a sada kontaju da mu mogu poslati par slikovitih poruka vezano za njegovo mjesto u "Alumini", odnosno njegove stavove u upravnom odboru

ODGOVORITE
Name

Re Insp Kluzo

18.01.2020 16:23

Raspitaj se ti malo inspektore gdje i kada je covjek obavljao koju funkciju, ne iznosi neistine jer to nekog skupo kosta, usput se raspitaj o onima koji vode Aluminu a ovog, za tebe, gospodina obidji, nije mu potreban tvoj britki um sa vjerovatno usput stecenom inspektorskom diplomom, dragi Kluzo. Srdacan pozdrav od inspektora al' pravog.

Name

Apsolutno tacno

16.01.2020 10:21

Da je drzava mafijaska.

ODGOVORITE
Name

Krpelj

16.01.2020 11:55

Nikakva mi drzava nazalost nismo. Drzava bi trebala da stiti svoj Narod a ova nasa ovako kako je sada organizovana Narod koristi samo kao izvor finansiranja.

ODGOVORITE
Name

Gnusno

16.01.2020 14:25

Jadni smo mi sa ovom državom....

ODGOVORITE
Name

Pravednik

19.01.2020 01:39

Kakva je to poruka tebi a preko tudjih ledja, covjeka ste svojim izjavama i mlacenjem u prazno doveli do dna a sada i ovo sto mu se desilo opet nesto kao prijetnja vama, kome vama, ajd da tebi zapale auto a nek bude poruka trecem licu..sramota i greota sta radite a sta govorite a tek sta mislite.

ODGOVORITE