Crno-beli večeras deklasirali Trento

Košarkaši Partizana kao gosti su deklasirali Trento u meču drugog kola Grupe E TOP 16 faze Evrokupa - 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22).

Košarka 15.01.2020 | 20:54
Crno-beli večeras deklasirali Trento

Crno-beli imaju maksimalni učinak, jer su prethodno ubedljivo savladali i drugog italijanskog predstavnika, Virtus, pa su poveli kolo u grupi. Tim trenera Andree Trinkijerija punim gasom je krenuo ka TOP 8.

Trento je doživeo drugi poraz.

Kasnije večeras sastaju se Darušafaka (1-0) i Virtus (0-1).

Crno-beli su u Trentu blistali. Od prvog minuta su počeli da "rešetaju" koš iz svih pozicija, brzo su stekli veliku prednost i bez problema iskontrolisali meč do kraja.

Već u petom minutu su imali dvocifrenu prednost (18:8), koju su konstantno uvećavali do maksimalnih "plus 26" u poslednjoj deonici.

Košarkaši Partizana su ubacili deset trojki iz 21 pokušaja, dok su za dva poena šutirali 20/35. Loši su bili jedino sa penala - 13/22.

Zanimljvo je da su se svi crno-beli upisali u strelce, a dvocifreni su bili samo Rade Zagorac i Markus Pejdž sa po 11 poena. Po devet su dodali Uroš Trifunović, Rašon Tomas, Nikola Janković i Ognjen Jaramaz.

Debitovalo je poslednje pojačanje Džejms Makadu i za sedam i po minuta na parketu ubacio četiri poena.

Redži Reding nije igrao zbog bolesti.

Crno-beli su neutralisali najboljeg igrača Trenta, Alesandra Đentilea, koga su zaustavili na četiri poena! Kod domaćina Džejms Blekmon je dao 12 poena, a po deset Fabio Mijan i Aron Kraft, koji je imao i sedam skokova.

Partizan u trećem kolu ponovo gostuje, sledeće nedelje Darušafaki u Istanbulu. 

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar