Promjene u DNS: Rodić umjesto Đakovića?

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas tačno u podne upoznaće lidera DNS Nenada Nešića sa odlukom da podnosi ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora DNS.

Republika Srpska 13.01.2020 | 09:19
Promjene u DNS: Rodić umjesto Đakovića?

To je za Srpskainfo potvrdio Nešić, koji naglašava da Đaković nije podnio ostavku na stranačke funkcije u DNS.

– On i dalje ostaje predsjednik Regionalnog odbora DNS Izborne jedinice jedan i samim tim je u vrhu stranke, član je Predsjedništva stranke – kaže Nešić, koji je vršilac dužnosti predsjednika DNS.

On je za naš portal otkrio da na mjesto Đakovića dolazi Dragutin Rodić, koji je do sada bio zamjenik predsjednika i generalni sekretar partije.

– Samim tim DNS i DNS Prijedor želi da rastereti ljude koji imaju dvije ili više funkcija kako bi se kvalitetnije radio posao. Prema Statutu stranke, predsjednik daje saglasnost na prijedlog Gradskog odbora da imenuje svog  predsjednika, a onda ga Gradski odbor imenuje. Dakle, međusobno su uslovljeni – objašnjava Nešić.

Inače, Dragutin Rodić je bio zamjenik predsjednika DNS kada je na toj funkciji bio Marko Pavić. Međutim, nakon što je Pavić izgubio podršku u vrhu stranke, obojica su podnijeli ostavke.

U svjetlu nove Rodićeve funkcije, zanimljiv je tekst njegove tadašnje ostavke u kome je naveo da „to više nije ta politika“, a sada se očigledno pridružuje upravo toj politici.

 

– Na sceni je borba za primat u stranci, i to na način kako se to u DNS nikada nije dešavalo. Jednostavano, uvijek je to bila institucionalna politika po čemu smo bili prepoznatljivi. Naravno da kao čovjek koji je obavljao važne funkcije osjećam odgovornost, prije svega što nisam prepoznao nadolazeće pojave i pravovremeno reagovao putem organa DNS – napisao je Rodić u ostavci 24. decembra 2019.

Izbori samo za predsjednika DNS

Višemjesečni problemi u DNS kulminirali su kada je ova stranka trebalo da predloži kandidata za ministra za ljudska prava BiH.

Nakon što kod predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije nije prošao njegov kandidat Draško Aćimović i kada je shvatio da više nema kontrolu nad strankom, Marko Pavić je podnio ostavku na mjesto predsjednika, a potom i njegov zamjenik Dragutin Rodić.

Nešić je izabran za v.d. predsjednika stranke i uskoro slijede izbori u DNS, ali ne za sve nivoe.

– Kako stvari stoje, ići ćemo u vanredne izbore samo za predsjednika stranke – kaže Nenad Nešić.

Kako saznajemo, izbori se očekuju u februaru.

(Srpskainfo)

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Koga to zanima

13.01.2020 09:41

Dodikovi sateliti i sluge koga oni interesuju.

ODGOVORITE
Name

Xl

13.01.2020 10:06

Trebali ste se davno raspasti. Nista dobro niste doneli obicnom narodu. Prvi ste poceli kupovati papke. Sada vam papci glave dodose.

ODGOVORITE
Name

Boro

13.01.2020 11:24

Tačno najgora su stranka i neka ih je Dodik uništio

Name

Soko

13.01.2020 10:35

Sad ce te stevandicu gledati u ledja.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

13.01.2020 11:26

Rodić je veliki gospodin i prije svega dobar čovjek. Nekompromitovan, stručan i sa ogromnim iskustvom. Nerazumljivo je zašto ga do sad nisu gurnuli u prvi plan, ali izgleda tek kada dogori do lakata najbolji ostaju u prvim redovima. Sretno gospodine Rodiću!

ODGOVORITE
Name

Milan Radović

13.01.2020 12:56

Унаприједили смо и њега и Павића

ODGOVORITE
Name

Krajina

13.01.2020 13:15

Stranka koja nosi najveći dio odgovornosti za ovakvo stanje u RS! Kao dio vlasti dali su podršku svakoj pogubnoj odluci i onda kada to bez njihovih glasova ne bi bilo moguće. Stranka bez ikakve ideologije, samo nezajažljiva glad za funkcijama. Svo vrijeme su parazitirali na SNSD- u i glumili da imaju neki vlastiti identitet i politiku. Porasli apetiti, hoće 100 000 glasova i još funkcija. Dodik im dao po njonji i spustio ih na zemlju. Pokazao da je on glavni i u DNS- u, a ne Marko nejaki. Stranka koja nikad nije imala vlastiti identitet. U svakom slučaju dobili su šta su i zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

13.01.2020 13:19

Dodik laže još uvijek da smo vojno neutralni, a potpisao ANP, koji karakter?

ODGOVORITE
Name

Boki

13.01.2020 13:21

Dodik i kusturica imaju tal oko Andrić grada, ali sa našim ( narodnim) parama, a vlasništvo njihovo.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

13.01.2020 13:43

Nadam se da ce se sada glasaci vratiti SDS-u

ODGOVORITE
Name

MITKO S

13.01.2020 15:35

NESICU KOLIKO DOBI PARA DA RAZVALIS DNS SA BANJCEM I SLJMOM POPUT TADICA BOJCA KRCMARA I OSTALIM SMRADOM DODIK VAS SLUZI KAO WC PAPIR

ODGOVORITE