Промјене у ДНС: Родић умјесто Ђаковића?

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић данас тачно у подне упознаће лидера ДНС Ненада Нешића са одлуком да подноси оставку на мјесто предсједника Градског одбора ДНС.

Република Српска 13.01.2020 | 09:19
Промјене у ДНС: Родић умјесто Ђаковића?

То је за Српскаинфо потврдио Нешић, који наглашава да Ђаковић није поднио оставку на страначке функције у ДНС.

– Он и даље остаје предсједник Регионалног одбора ДНС Изборне јединице један и самим тим је у врху странке, члан је Предсједништва странке – каже Нешић, који је вршилац дужности предсједника ДНС.

Он је за наш портал открио да на мјесто Ђаковића долази Драгутин Родић, који је до сада био замјеник предсједника и генерални секретар партије.

– Самим тим ДНС и ДНС Приједор жели да растерети људе који имају двије или више функција како би се квалитетније радио посао. Према Статуту странке, предсједник даје сагласност на приједлог Градског одбора да именује свог  предсједника, а онда га Градски одбор именује. Дакле, међусобно су условљени – објашњава Нешић.

Иначе, Драгутин Родић је био замјеник предсједника ДНС када је на тој функцији био Марко Павић. Међутим, након што је Павић изгубио подршку у врху странке, обојица су поднијели оставке.

У свјетлу нове Родићеве функције, занимљив је текст његове тадашње оставке у коме је навео да „то више није та политика“, а сада се очигледно придружује управо тој политици.

 

– На сцени је борба за примат у странци, и то на начин како се то у ДНС никада није дешавало. Једноставано, увијек је то била институционална политика по чему смо били препознатљиви. Наравно да као човјек који је обављао важне функције осјећам одговорност, прије свега што нисам препознао надолазеће појаве и правовремено реаговао путем органа ДНС – написао је Родић у оставци 24. децембра 2019.

Избори само за предсједника ДНС

Вишемјесечни проблеми у ДНС кулминирали су када је ова странка требало да предложи кандидата за министра за људска права БиХ.

Након што код предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије није прошао његов кандидат Драшко Аћимовић и када је схватио да више нема контролу над странком, Марко Павић је поднио оставку на мјесто предсједника, а потом и његов замјеник Драгутин Родић.

Нешић је изабран за в.д. предсједника странке и ускоро слиједе избори у ДНС, али не за све нивое.

– Како ствари стоје, ићи ћемо у ванредне изборе само за предсједника странке – каже Ненад Нешић.

Како сазнајемо, избори се очекују у фебруару.

(Српскаинфо)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Кога то занима

13.01.2020 08:41

Додикови сателити и слуге кога они интересују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.01.2020 09:06

Требали сте се давно распасти. Ниста добро нисте донели обицном народу. Први сте поцели куповати папке. Сада вам папци главе додосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

13.01.2020 10:24

Тачно најгора су странка и нека их је Додик уништио

Name

Соко

13.01.2020 09:35

Сад це те стевандицу гледати у ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

13.01.2020 10:26

Родић је велики господин и прије свега добар човјек. Некомпромитован, стручан и са огромним искуством. Неразумљиво је зашто га до сад нису гурнули у први план, али изгледа тек када догори до лаката најбољи остају у првим редовима. Сретно господине Родићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Радовић

13.01.2020 11:56

Унаприједили смо и њега и Павића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

13.01.2020 12:15

Странка која носи највећи дио одговорности за овакво стање у РС! Као дио власти дали су подршку свакој погубној одлуци и онда када то без њихових гласова не би било могуће. Странка без икакве идеологије, само незајажљива глад за функцијама. Сво вријеме су паразитирали на СНСД- у и глумили да имају неки властити идентитет и политику. Порасли апетити, хоће 100 000 гласова и још функција. Додик им дао по њоњи и спустио их на земљу. Показао да је он главни и у ДНС- у, а не Марко нејаки. Странка која никад није имала властити идентитет. У сваком случају добили су шта су и заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

13.01.2020 12:19

Додик лаже још увијек да смо војно неутрални, а потписао АНП, који карактер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

13.01.2020 12:21

Додик и кустурица имају тал око Андрић града, али са нашим ( народним) парама, а власништво њихово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

13.01.2020 12:43

Надам се да це се сада гласаци вратити СДС-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТКО С

13.01.2020 14:35

НЕСИЦУ КОЛИКО ДОБИ ПАРА ДА РАЗВАЛИС ДНС СА БАЊЦЕМ И СЉМОМ ПОПУТ ТАДИЦА БОЈЦА КРЦМАРА И ОСТАЛИМ СМРАДОМ ДОДИК ВАС СЛУЗИ КАО WЦ ПАПИР

ОДГОВОРИТЕ