Otkrivena tajna: Lepa Brena i Saša Popović su bili u vezi, a sad su kumovi!

Iako se podatak da su folk zvezda i frontmen benda u kom je stekla slavu bili u romansi decenijama provlačio kroz medije kao javna tajna, reditelj njenih filmova nedavno ju je nesvesno potvrdio.

Zabava 08.01.2020 | 18:10
Otkrivena  tajna: Lepa Brena i Saša Popović su bili u vezi, a sad su kumovi!

Podrazumeva se da najveće muzičke i filmske zvezde uživaju divljenje i naklonost svoje publike, ali u takvoj vrsti odnosa postoji i ona druga strana medalje. Privatni životi slavnih najčešće i više intrigiraju nego njihove karijere, zbog čega nije teško izvesti zaključak da popularnost i novac skupo plaćaju nekim intimnim patnjama, velikim lomovima ili grčem da se ne otkrije neka njihova velika tajna.

U slučaju Lepe Brene, koju mnogi smatraju jednom od naših najvećih zvezda, pa čak i fenomenom čija je slava za kratko vreme probila ram one velike Jugoslavije, takva jedna tajna dugi niz godina bila je skrivena pod okriljem svega drugog što je iz svoje intime delila sa obožavaocima. Naime, poslednjih nedelja, dok se sumiraju rezultati njene izuzetno uspešne turneje, aktuelna je i priča o tome da su hrvatski generali negodovali zbog koncerata koje je ova zvezda imala u Zagrebu i njenog hita "Jugoslovenka", kojim je celu dvoranu dovela do stanja delirijuma.

Tim povodom je i slavni reditelj Stanko Crnobrnja, koji je ranije sarađivao sa Brenom na njenim filmovima "Hajde da se volimo", bio pozvan da kaže svoje mišljenje.

Gostujući u Jutarnjem programu Prve televizije slučajno je otkrio Breninu dugo čuvanu tajnu. Naime, oduvek se nagađalo da je folk zvezda bila u vezi sa Sašom Popovićem, koji je u ono vreme bio frontmen njihove grupe Slatki greh, a Crnobrnja je to, govoreći o fenomenu jugoslovenstva, nesmotreno potvrdio.

- Nemojte da zaboravite da Brena potiče iz jedne patrijarhalne muslimanske porodice. Ona je otišla u Novi Sad i tamo stupila u poslovnu i ličnu vezu sa svešteničkim sinom pravoslavne crkve (Saša Popović, prim. aut.).

To je moglo normalno da se desi samo u vreme Jugoslavije i iz toga se rodila poslovna saradnja koja je tražila Jugoslaviju kao tržište. Ta generacija je bila sposobna da to shvati, poveže i svoj talenat predstavi ljudima - počeo je svoje izlaganje reditelj, ne sluteći da je izgovorio nešto što se dosad deklarisalo kao javna tajna.

Inače, dosad se spekulisalo da su njih dvoje svoje emocije delili u ono zlatno doba Slatkog greha, što je trajalo sve dok Brena nije upoznala Bobu Živojinovića.

- Da se razumemo, da nema Brene, ne bih postojao ni ja. Međutim, isto tako da nije mene, Boba se nikada ne bi zabavljao s njom, već bi i dalje gledao Ledi Di - otkrio je Saša jednom prilikom, dok je Brena nekoliko puta u karijeri komentarisala odnose u bendu.

- Kada je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu, kog smo prekrstili u Lepog Boru - opisala je jednom Brena, što se kasnije ispostavilo svojevrsnim paravanom za činjenicu kome je ona u bendu zapravo uzvratila ljubav.

Podsećanja radi, Brena i Saša su i nakon raspada grupe, ali i svoje veze, ostali u dobrim odnosima. Poslednji nastup Slatkog greha desio se 1994. godine na Tašmajdanu. Posle toga su se povukli sa javne scene, a Brena i Saša su nekoliko godina kasnije ostvarili saradnju u "Grandu". Svako kasnije javno ponašanje glavnih aktera naše priče u javnosti nikoga nije moglo da navede na bilo kakve prozivke, pa čak ni na šalu na račun njihove prošlosti. Izuzetno su se poštovali, družili, ali i okumili, kada je Brena bila svedok na Popovićevom venčanju sa pevačicom Suzanom Jovanović. I to kumstvo je bilo srećno, jednako kao što su oboje u zajedničkom biznisu imali uspeha.

Očigledno je da su kao tandem uspešni, a da je ta mladalačka romansa samo bila idealna odskočna daska za sve lepo što im je život kasnije doneo. Jer ono što je velika Jugoslavija mogla da iznedri, ne može niko!

Izvor: Kurir.rs  Foto: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar