Banjaluka: Pijani vozač udario policajca autom

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su prvog dana nove godine u 22:40 uhapsili osobu inicijala S. R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene radnje".

Republika Srpska 02.01.2020 | 10:53
Banjaluka: Pijani vozač udario policajca autom

Naime, policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S. R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je isti je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem istog napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote.

Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S. R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju.

U cilju zaštite svog života i života drugih osoba policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a osoba S. R. je neposredno nakon bjega uhapšena u blizini mjesta događaja.

U toku je kriminalistička obrada nad navedenom osobom

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

(N1)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Za pokušaj ubistva

02.01.2020 10:00

U izvještaju MUPa pišu se inicijali... Za krađu čokoladeu markwtu, struje i ostala slična "zlodjela" pišu se puna imena i prezimena. Nakaradno i apsurdno kao i sve u našem "boljem entitetu".

ODGOVORITE
Name

bijeljina

02.01.2020 10:23

vozac iz banjaluke ugledose na ministra policije ovaj tuce policiju a ministar poslanike

ODGOVORITE
Name

Dada

02.01.2020 11:25

Sigurno je policija kriva sto se on propio.

Name

ZA BIJELJINA

02.01.2020 11:40

UPRAVO TAKO. NASI POLITICARI U VRHU VLASTI DAJU PRIMJER BAHATOM PONASANJU. DODIK, LUKAC .. ENO I VISKOVIC SE POCEO ZALIJETAT NA DRASKA. U SNSDu TAKO NAPREDUJU, KO JE BAHATIJI, KO SE NASILNICKI PONASA SLIJEDI MU BOLJA FUNKCIJA. OVA VLAST JE VELIKO ZLO UNIJELA U NAS NAROD. I RAT JE BIO I PUSKE I BOMBE SVAK NOSIO PA NIJE OVAKVO NASILJE BILO.

Name

Igipop

02.01.2020 12:18

Stvarno ti je komentar na nivou djeteta od 5godina

Name

Re

02.01.2020 11:37

Ti saobracajni policajci su tako jedna iskopleksirana djubrad da mi nije ni cudno sto ih je htio ugroziti, toliko provociraju i folirantski se ponasaj, iz niceg stvaraju problem

ODGOVORITE
Name

Banjalucanka

02.01.2020 12:32

Kultura se nosi od kuce.Policajac radi svoj posao na niskoj temperaturi za malu platu, dok tatini sinovi prave haos.Puno ime i prezime i pravac Tunjice.Dosta je nekulture u B.L.Policajac je na duznosti i mora se postovati nekulturni covjece.U sumu idi ako nisi za red a i komentar ti je za sume.

Name

Mup

02.01.2020 14:40

Nisu uopste bili saobracajni policajci. E sad vidis koliko si jadan. Momak je prosao na crveno svjetlo i patola policije ga je uocila i rotacijama zaustavila. Prvo procitaj pa onda pisi...