Бањалука: Пијани возач ударио полицајца аутом

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су првог дана нове године у 22:40 ухапсили особу иницијала С. Р. због основа сумње да је починио кривично дјело "Напад на службено лице у вршењу службене радње".

Република Српска 02.01.2020 | 10:53
Бањалука: Пијани возач ударио полицајца аутом

Наиме, полицијски службеници надлежне полицијске станице Полицијске управе Бањалука зауставили су и контролисали возило којим је управљао С. Р. те након извршене контроле и алкотестирања, истом је саопштено да је ухапшен због вожње под утицајем алкохола, након чега је исти је одбио законито издато наређење полицијских службеника на начин да је сјео у своје возило, дао се у бјег, те наглим стартовањем истог напао полицијског службеника, ударајући га вратима возила, те возилом кренуо према другом полицијском службеника у намјери да им угрози животе.

Такође, приликом наведене радње исти је угрозио живот пјешака који су се затекли у близини наведеног догађаја. Истом радњом С. Р. је угрозио и друге учеснике у саобраћају.

У циљу заштите свог живота и живота других особа полицисјки службеник је употријебио ватрено оружје према возилу.

Приликом наведеног догађаја полицијски службеник је задобио тјелесне повреде, те му је на УКЦ РС указана љекарска помоћ, а особа С. Р. је непосредно након бјега ухапшена у близини мјеста догађаја.

У току је криминалистичка обрада над наведеном особом

О наведеном је обавјештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о горе наведеном кривичном дјелу, те да полицијски службеници предузму све неопходне мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

За покушај убиства

02.01.2020 10:00

У извјештају МУПа пишу се иницијали... За крађу чоколадеу маркwту, струје и остала слична "злодјела" пишу се пуна имена и презимена. Накарадно и апсурдно као и све у нашем "бољем ентитету".

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

02.01.2020 10:23

возац из бањалуке угледосе на министра полиције овај туце полицију а министар посланике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

02.01.2020 11:25

Сигурно је полиција крива сто се он пропио.

Name

ЗА БИЈЕЉИНА

02.01.2020 11:40

УПРАВО ТАКО. НАСИ ПОЛИТИЦАРИ У ВРХУ ВЛАСТИ ДАЈУ ПРИМЈЕР БАХАТОМ ПОНАСАЊУ. ДОДИК, ЛУКАЦ .. ЕНО И ВИСКОВИЦ СЕ ПОЦЕО ЗАЛИЈЕТАТ НА ДРАСКА. У СНСДу ТАКО НАПРЕДУЈУ, КО ЈЕ БАХАТИЈИ, КО СЕ НАСИЛНИЦКИ ПОНАСА СЛИЈЕДИ МУ БОЉА ФУНКЦИЈА. ОВА ВЛАСТ ЈЕ ВЕЛИКО ЗЛО УНИЈЕЛА У НАС НАРОД. И РАТ ЈЕ БИО И ПУСКЕ И БОМБЕ СВАК НОСИО ПА НИЈЕ ОВАКВО НАСИЉЕ БИЛО.

Name

Игипоп

02.01.2020 12:18

Стварно ти је коментар на нивоу дјетета од 5година

Name

Ре

02.01.2020 11:37

Ти саобрацајни полицајци су тако једна ископлексирана дјубрад да ми није ни цудно сто их је хтио угрозити, толико провоцирају и фолирантски се понасај, из ницег стварају проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

02.01.2020 12:32

Култура се носи од куце.Полицајац ради свој посао на ниској температури за малу плату, док татини синови праве хаос.Пуно име и презиме и правац Туњице.Доста је некултуре у Б.Л.Полицајац је на дузности и мора се постовати некултурни цовјеце.У суму иди ако ниси за ред а и коментар ти је за суме.

Name

Муп

02.01.2020 14:40

Нису уопсте били саобрацајни полицајци. Е сад видис колико си јадан. Момак је просао на црвено свјетло и патола полиције га је уоцила и ротацијама зауставила. Прво процитај па онда писи...