Veliki požar je izbio sinoć u zoološkom vrtu

U požaru koji je izbio u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Krefeldu u prvim satima Nove godine poginuo je veliki broj životinja, saopštili su danas zvaničnici, koji nisu komentarisali navode medija da je vatra izazvana novogodišnjim vatrometom.

Svijet 01.01.2020 | 13:04
Veliki požar je izbio sinoć u zoološkom vrtu

Izgorjela je cijela zgrada s majmunima u zoološkom vrtu na zapadnoj granici Njemačke, a sve životinje koje su u njoj boravile su mrtve, naveli su iz zoo-vrta.

AP navodi, pozivajući sa na njemačke medije, da su među životinjama koje su izgubile život šimpanze, orangutani, dvije gorile, kao i jedan broj slijepih miševa i ptica.

Na Facebook profilu zoološkog vrta je objavljeno da požar nije zahvatio prostor u kojem žive gorile i da su gorila Kidogo i njegova porodica živi.

Prema izjavama zvaničnika, ni zoološki vrtu ni gradske vlasti ne znaju šta je uzrok požara, a istraga je u toku.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZOO

01.01.2020 13:13

Iz svih ZOO vrtova treba pustiti zivotinje u nj prirodna stanista, a u kaveze potrpati LOPOVE, prevarante, vecinu politicara, ubice i ostalu bagru. Neka ljudi posmatraju kako izgleda olos. Naravno, uvesti im RADNU obavezu, 8 sati dnevno drustveno koristan rad, pa kad odsluze kazne, slusace ko tambure

ODGOVORITE