TE Gacko ispunila godišnji plan proizvodnje

Termoelektrana Gacko je juče 26. decembra  oko 13 časova ispunila godišnji plan proizvodnje električne energije definisan elektroenergetskim bilansom Mješovitog holdinga „Elektroprivreda Republike Srpske“ za 2019. godinu od 1344 GWh na pragu Termoelektrane.

Republika Srpska 28.12.2019 | 11:05
TE Gacko ispunila godišnji plan proizvodnje

Ranije ispunjenje plana proizvodnje električne energije ostvareno je uglavnom zahvaljujući kvalitetno odrađenom kapitalnom remontu u  ovoj godini što je rezultiralo povećanjem prosječne snage Termoelektrane,  rekao je Radio Gacku  Đorđe Milović – izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE.

Istakao je da se do kraja godine očekuje da će biti ostvareno 6500 sati rada TE Gacko što je značajan rezultat s obzirom na to da je ove godine kapitalni remont trajao 85 dana.

Godinu koja je na izmaku karakteriše i mali broj zastoja bloka, svega 12, što je daleko ispod dosadašnjeg višegodišnjeg prosjeka kao i najduži rad bloka bez zastoja u trajanju od 105 dana.

Do kraja godine se očekuje da će u značajnoj mjeri biti prebačen i mjesečni i godišnji plan proizvodnje električne energije.

Proizvodnja uglja teče nesmetano i planiranom dinamikom, što garantuje stabilan rad bloka TE i u narednom periodu, a trenutno se na deponiji  nalazi oko 100.000 tona uglja, prenijeli su lokalni mediji.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar