Policija tvrdi: Nismo pretukli Metodija

Uprava policije Crne Gore tvrdi da nije primjenljivala sredstava prinude prema epsikopu Metodiju kao i da su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske da je policija pretukla episkopa dioklijskog - netačni.

Region 27.12.2019 | 15:13
Policija tvrdi: Nismo pretukli Metodija

"Tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj je sa episkopom Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i ni u jednom slučaju nisu iznijeli primjedbe na postupanje policije", navodi u saopštenju Policijska uprava.

Oni tvrde da je policija "preduzimala zakonom propisane aktivnosti" kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac.

"Pošto građani nisu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje", navodi se u saopštenju i tvrdi da policija nije primjenljivala sredstava prinude prema episkopu Metodiju.

Kada su se građani razilazili oko 2.55, kako se navodi u saopštenju, načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa episkopom Metodijem, a on ni tada, tvrdi PU, nije imao primjedaba na postupanje policijskih službenika.

"Osim toga, ni navodi Mitropolije crnogorsko-primorske da su u ovom događaju dva lica zadobila teške tjelesne povrede nisu tačni, jer nakon izvršenih provjera, pljevaljskoj hitnoj pomoći javila su se lica koja nisu sveštena, sa lakim tjelesnim povredama, a niko od povrijeđenih lica nije zadržan u pljevaljskoj bolnici", piše u saopštenju PU u kome se dodaje da je "u potiskivanju mase" i jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede.

Uprava policije navodi da je u konkretnom slučaju izvršila provjere i po zahtjevu Savjeta za građansku kontrolu rada policije, a koji je izdao nekoliko preporuka na okolnosti ovog događaja koje su od strane načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja sve uvažene.

Svetigora preš saopštila je ranije danas da je policija episkopa dioklijskog Metodija i pojedine vjernike pretukla noćas na mostu na Ðurđevića Tari, tokom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kako tvrde, vladiku i pojedine vjernike policajci su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama.

Povrijeđene su dvije osobe koje su pokušale da zaštite episkopa i oni su prevezeni u pljevaljsku bolnicu.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

lazu da vrijeme lijeci sve

27.12.2019 14:26

Ma kakvi, cuj milicija pretukla svestenika, isto i kod nas lazu da je ministar udario poslanika a ustvari je poslanik glavom udario ministrovu svetu ruku.

ODGOVORITE
Name

zdravko

29.12.2019 12:38

Nisu oni njega pretukli ,nego su samo primijenili neku nepoznatu metodu.

Name

bijeljina

27.12.2019 14:36

svasta moze biti od diktatorske drzave i od diktatora djukanovica jer ide stopama causevski i sjeverno korejskog diktatora

ODGOVORITE
Name

Handrkač

27.12.2019 14:52

Metodije naletio sam na saku kao i Drasko

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

27.12.2019 17:07

Ah, Mile kao Mile haha

Name

Jaffa

27.12.2019 15:02

Zades, a?

ODGOVORITE
Name

Detektovano

27.12.2019 15:38

Slavenko Bajić selektor karate reprezentacije CG pretukao Episkopa Metodija.

ODGOVORITE
Name

Boki

27.12.2019 15:44

Bagro policijska, sektaška, crnogorska, sektaši ste kao i ovi dodikovi, ministar udario poslanika, vidjelo u direktnom prenosu stotine hiljada ljudi i laže, još nosi kao gips, šljam i u cg i u RS-u ( vlastodršci).

ODGOVORITE
Name

Lutka

27.12.2019 16:23

Ne lažite majmuni

ODGOVORITE
Name

Ako nije, onda nije

29.12.2019 09:27

Kad policija javno kaze da nekog nije pretukla, onda je tako. Dalje. Ako neki ministar kaze da nije bio za skupstinskom govornicom i da nije nikoga udario.Onda je to tako. Nema narod sta da gleda svojim ocima, misli svojom glavom ili ne dao Bog, da odlucuje u koju crkvu da ide. Neka se ugledaju na balkanske politicare. Pa i oni jadnici rade kako...

ODGOVORITE