Glumčevom sinu dozvoljeno da dođe u Srbiju

Miljko Živojinović, sin legendarnog glumca Bate Živojinovića, imao je želju da prisustvuje majčinoj sahrani koja će biti održana danas, a molba koju je podnio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i nadležnima da mu to omoguće je uslišena.

Zabava 26.12.2019 | 13:28
Glumčevom sinu dozvoljeno da dođe u Srbiju

Njemu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sahrani svog oca, u maju 2016. godine. Protiv Živojinovića mlađeg je podnijeta optužnica za zloupotrebu službenog položaja dok je bio stečajni upravnik “Rada”. Apelacioni sud je donio odluku kojom je oslobođen za sva krivična djela, ali još ne može da se vrati u Srbiju.

Kako je Blicu nezvanično potvrđeno, Miljko je ovoga puta dobio dozvolu da se posljednji put oprosti od majke.

– Nasljednik slavnog glumca pisao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uz njegovu pomoć dobio je dozvolu da može na kratko da dođe u Srbiju i isprati majku na vječni počinak. Poslije toga će morati opet da se zaputi u Francusku – kaže izvor Blica.

Udovica Bate Živojinovića, Julijana Lula Živojinović, preminula je prije šest dana nakon teške bolesti. U braku sa legendarnim glumcem bila je od 1960. godine.

Bračni par, koji živio u ljubavi više od pola vijeka, neće biti sahranjen zajedno. Čuveni Valter, koji je preminuo 22. maja 2016, pokopan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a njegova supruga Lula, odlukom porodice, kćerke Jelene i sina Miljka, počivaće u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar