Bogdanović i Petrovićeva košarkaši godine u Srbiji

Košarkašica Ðirone Sonja Petrović Vasić i Bogdan Bogadnović iz Sakramento Kingsa proglašeni za najbolje u 2019. godini u izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Košarka 24.12.2019 | 14:36
Bogdanović i Petrovićeva košarkaši godine u Srbiji

Oni su dobili najviše glasova od 36 sportskih novinara , a zbog obaveza u klubovima priznanja umkesto njih primile su majke Nevenka Petrović i Koviljka Bogdanović.

-Najiskrenije hvala na izboru, za mene je ova godina bila veoma teška i činjenica da sam bila u kokurenicji mi veoma znači. Hvala saigračicama, trenerima, kao i porodici što su pomogli da sve ove probleme lakše iznesem. Hvala Košarkaškom savezu koji je pomogao u opravku. Nadam se da će 2020.biti još bolja”, rekla je Sonja Petorvić preko video poruke.

Istim putem obratio se i najbolji košarkaš Srbije za 2019.godinu.

-Htio bih svima da se zahvalim svima na izboru za najboljeg košarkaša Srbije. Hvala svima koji su glasali . Velika mi je čast i zadovoljstvo. Veliki pozdrav iz Amerike-,poručio je Bogdanović preko video poruke.

Posebno priznanje  dobio je basketaš Dušan Domović Bulut, koji je proglašen za najspektakularnijeg basketaša svijeta od strane FIBA.

-Zahvalio bih se na vrijednom priznaju, ali moram da se zahvalim saigračima bez kojih ne bi bio ovde i mašineriji KSS bez čije pomoći ne bismo mogli da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Želim sreću muškoj i ženskoj selekciji na kvalifikacijama za OI-rekao je Domović.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar