Tomo Kovač: Izetbegović je nadmudrio Dodika!

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Tomo Kovač, gostovao je u jutarnjem programu beogradske televizije Happy urednika i voditelja Milomira Marića, gdje je između ostalog prokomentarisao i Program reformi koji je BiH uputila u sjednište NATO pakta u Brisel.

Republika Srpska 23.12.2019 | 18:12
Tomo Kovač: Izetbegović je nadmudrio Dodika!

Kovač misli da je Izetbegović ostvario pobjedu jer je mudro igrao na kartu političkog nejedinstva srpskih stranaka u Parlamentu BiH.

Kovač smatra da je Dodik upao u zamku Bakira Izetbegovića koji je vješto simulirao da će ponovo sastaviti Savjet ministara BiH bez SNSD-a, te je tako prisilio Dodika na popuštanje.

Izetbegović je ostvaruuo dva bitna cilja, smatra Kovač, navodeći da je prvi cilj bio deblokada NATO puta BiH dok je drugi cilj bio "cementriranje" državnih institucija BiH.

(Agencije)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Đikson

23.12.2019 17:18

Evidentno je da ga je riđobradi Bakir-aga nacuturio, a i sve nas srbe-đikane.

ODGOVORITE
Name

Dzoni

23.12.2019 17:21

Lijabo, javi kada se udje u NATO. Mozete i sada sto se nas tice samo ne znam sto vam ne ide...

Name

Sinan

23.12.2019 17:24

A šta reci nije jadan on nego mi narod iza koga se on vešto skriva.Banja Luka.

Name

realnosti malo

23.12.2019 18:23

Dajmo narode malo upamet se, pa NATO je u Bosni od 1995-e i nikada otići neće, to je završena priča.

Name

idemo

23.12.2019 17:20

Nemoze nam niko nista, jaci smo od sudbine,...

ODGOVORITE
Name

Milan T

23.12.2019 17:24

NATO je vec u BiH ,i to je zavrsena prica !

ODGOVORITE
Name

Rodoljub

23.12.2019 17:32

Znamo mi to sve rode, meni to pravo da ti kazem i ne smeta... Ali Mile je dobio sta je trazio. Sam je napravio histeriju, ko zna sta je Rusima obecao i napricao, .. sad nas sve hoce da baci pod autobus. Jasno je da smo u NATOu i zadnjoj budali, ali podrzavam opoziciju da iskoristo ovo protiv njega.

Name

Re Milan

23.12.2019 18:25

Kad budusledece NATO vjezbe na Manjaci, narod moze da izadje i legne pod tenkove. Nista bolje nihe ni zasluzio osim da ga pregazi NATO tenk.

Name

Re:Milan T

24.12.2019 06:46

E moji jadni Srbi, prodane duše, povijate se za Dodinom pričom ko suncokreti. Čas tamo čas vamo, za šaku pokradenih narodnih para. Sutra da počne hvaliti sve ono po čemu je pljuvao i srao, i vi bi za njim u isti glas, armija ljigavaca, botova, beskičmenjaka, dupeulizaca... Sram da vas bude pokolenja.

Name

Serbo64

23.12.2019 17:59

Тетак, мораш ли ти свакој чорби бити мирођија. Када ухватиш времена наврати да ти појаснимо суштину програма.

ODGOVORITE
Name

Da mi je prodisati

25.12.2019 04:53

Evo jedan pogled iz Federacije,Meni je nekad pravo bilo stalo da udjemo u Nato Savez,prije negonu EU ,Nerado ,Al siri interes svih UBih gledao to neko drugacije,je Da se osigura Mir ,za buduce Generacije,Barem 100godina,Jer kad nismo u stanju Mi Se dogovoriti u Visevjekovnom Miru,Kada neznamo da gledamo sta je u nasem najboljem interesu,onda ,Nek drugi oduce,Tako sam mislio ,Danas ja vise iluzija Nemam.,Ovo Nato hoce nece biti rata ,i j..... u mozak naroda od Nasih lidera, Ja vise ne zelim da gledam,Mi Sada govoeim zanFederaciju,Drzave nemamo ?A Bogami ni Vi Republike,Ovo je Pakao na zemlji,Kada covjek progleda i vidi oko sebe u kakvom sistemu zivi,Tek se onda sjebe,I kao da samo on vidi ,Oni oslrali idu rade vode djecu vrtive ,kao da se njih to netice,I pristajanje da budu dio bande,obarajuci glavu,Nemoc kod covjeka koji je svjestan i koji ima barem zeru.Morala u sebi naprosto ubija covjeka polako,Zato ovi sto se sikiraju oko Nata jel nije ,Hoceli neceli,Ako nastavite tako ode zivot ,A zivot je samo jedan ,i gledaj da prozivis nesto,Zalim za Onilikom zrtvama sto dadose zivote kako za.drzavu tako i ua republiku,I strah me susreta na onom sviejtunsa tolikim mucenicima,Sta im reci,ne da su djaba izginuli,vec zasto smo trpili ovolioo i zasto trpi narod ,To je nesto sto mi ugraudima stoji,Danas ja nemam zablida moja drzava je Njemacka,A Bosna ,sto je toliko dugo sanjana kao neka utopija,Zemlja dobrih plemenitih ljudi,Koja ima mjesta za.sve ,i za drugacije,ostaje neka Imaginarna ,

ODGOVORITE
Name

Bl

25.12.2019 08:46

NEKA JE BAS NAM DRAGO DOSTA JE VISE NJEGOVOG BAHATIZMA NIJE MU RS CACEVINA PA DA SE KOCKA SA NAMA MI ZIVIMO I ZVJECEMO SKUPA VJEKOVIMA A ONI NAS SVADJAJU RADI SEBE I SVOJI INTERESA

ODGOVORITE