"Sjednica NSRS je sada besmislena"

Nakon što smo predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću saopštili informaciju da je BiH zvanično poslala Program reformi u NATO, on je kazao da će Posebna sjednica NSRS biti bez ikakvog smisla jer se ništa ne može promijeniti.

Republika Srpska 23.12.2019 | 16:55
"Sjednica NSRS je sada besmislena"

"Sjednica je samo pokušaj Dodika da se pokrije sjednicom parlamenta za nešto što je uradio mimo znanja Republike Srpske. Ovo je prvi ANP te vrste koji je poslan u NATO štab i na taj način se trasira put BiH ka članstvu", rekao je Borenović.

On je istakao da su besmisleni izgovori o vojnoj neutralnosti, nekim strategijama i dokumentima.

"Ovo je drugi zvanični dokument koji je BiH poslala u Brisel. Prvi je bio prije 10 godina, a drugi je danas. Stvari su potpuno jasne", dodao je.

Kazao je kako neće propustiti priliku da isto kaže na Posebnoj sjednici NSRS-a koja je zakazana u 17 sati u Banjoj Luci.

"Ključno pitanje je zašto je Dodik izbacio institucije Republike Srpske. To je jako loše za BiH. U procesu trebaju učestvovati svi. Ako je strateško opredjeljenje NATO, a to je odlučeno, onda je opravdano da proces vode svi ljudi iz RS-a, to su temeljna pitanja", kazao je Borenović.

(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

KAD MOZAK ZABOLI

23.12.2019 16:09

KONACNO JEDNA PAMETNA IZ RSA, PAPIR JE U NATO I SAD JE SAMO NATO KOJI MOZE DA NESTO OSPORI AKO JE SVE OK BIH JE NA ULAZNIM VRATIMA NATO HVALA RADMANOVICU I DODIKU STO SU IPAK POKAZLI DA SU PRAVI BOSANCI I DA IM JE BIH OTADZBINA

ODGOVORITE
Name

re

23.12.2019 16:20

Hvala, hvala,..pridruzujem se cestitkama. A Dodick i ekipa ce zlatnim slovima biti upisani u historiju Bosne. Zivio Dodik zlatni ljiljan!

Name

Izadjite

23.12.2019 16:10

Izadjite ne raspravljajte s izdajnikom. Pa vi mu samo dajete legitimitet svojim prisustvom. Izadjite sa sjednice. Nek Kleptoman to raspravi sa svojom lopovskom kamarilom. A Marko Pavic nek jednom bude covjek pa nek javno trazi da DNS sad glasa protiv Dodikove izdaje.

ODGOVORITE
Name

Izadjite 2

23.12.2019 16:17

Pa necete valjda raspravljati o papiru koji ima 22 strane koje je Dodik pripremio, dok materijal predat u Briselu na engleskom jeziku ima 53 strane. Trazite taj materijal sad od NATO, pa s njim izadjite na sjednicu. Izdajnice sjeme ti se zatralo.

Name

srbin

23.12.2019 16:23

Samo nas ponizavaju dodatno. Ta skupstina svakako nema nikakvu vaznost, a RS nije spomenuta uopste u ovom dokumentu. Sta tu ima da se raspravlja,...djeca nam se smiju...

Name

Banja luka

23.12.2019 16:23

Baja je pao..kraj..me zna sta ce ..utopio se u svojim lazima....ne zna sta ce .laktaski kadabahija

ODGOVORITE
Name

iskosa

23.12.2019 16:24

Nimalo nisam zabrinut oko natoa, naprotiv mirno spavam kao beba, šta ja imam od toga ako sam ko fol protiv natoa a oko mene srpskog kriminala i lopovluka ko u priči, bar pod natovom šapom je garantovan mir za mene i moju djecu, a mir je najvažniji.

ODGOVORITE
Name

dusanculi

23.12.2019 16:57

Jedino je rješenje napuštanje skupštine na što vi nemate hrabrosti. Čovjek je nas gradjane i vas poslanike ponizio i još vam se smije u lice. Ne samo da je Vodja nego je i neprikosnoveni Bog (dominus et deus) i vi svojim ponašenjem to potvrdjujete.

ODGOVORITE