SIPA završila i provjeru za Mlađena Božovića

Službenici SIPA-e završili su provjere za Mlađena Božovića, budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, potvrdio je za Klix.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Bosna i Hercegovina 23.12.2019 | 13:16
SIPA završila i provjeru za Mlađena Božovića
Time je Državna agencije za istrage i zaštitu okončala proces provjera za svih 19 kandidata budućeg saziva Savjeta ministara BiH.

Osam ministara i devet zamjenika ministara danas su dobili zeleno svjetlo od Komisije za pripremu i izbor Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije Halid Genjac je kazao da su obavljeni intervjui sa svim kandidatima koje je nominovao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ali naglasio da među njima nije bilo jednog ministra (Mlađen Božović) i jednog kandidata za zamjenika ministra.
 
Članovi Komisije su se izjasnili o davanju preporuke Predstavničkom domu da se potvrdi imenovanje kandidata koje je predložio Zoran Tegeltija.

S obzirom da je za danas zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj se očekuje imenovanje novog Vijeća ministara BiH, budući ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović bit će imenovan na nekoj od narednih sjednica.
 
(Klix)
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TITO

23.12.2019 13:56

JESTGA UDOMIO NESIC IPAKJE STRIC NESICEVOJ ZENI KRIMINALAC DAJE DRZAVA PRAVNA BILIBI UZATVORU SVI ZNAJU STASU PRONEVERLI BOZOVIC POKRO OD IZBEGLOG NARODA NESIC NATENDERMA ZAPUTEVE SLJAM

ODGOVORITE