Dom naroda PSBiH imenovao članove stalnih komisija

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je danas, na redovnoj sjednici, Donio odluku o imenovanju članova stalnih komisija tog doma - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Bosna i Hercegovina 20.12.2019 | 10:36
Dom naroda PSBiH imenovao članove stalnih komisija

Članovi Ustavnopravne komisije su: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

U Komisiju za finansije i budžet imenovani su: Amir Fazlić, Denis Bećirović, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Komisiju za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda čine: Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš i Zlatko Miletić.

Po okončanju redovne, biće održana i hitna sjednica Doma naroda na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički doma državnog parlamenta, kao i više finansijskih sporazuma.

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar