Doboj: Hapšenje na osnovu potjernice

Dobojska policija pronašla je i uhapsila juče Dobojliju Armina A. na osnovu akta MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Centralne potjernice Opštinskog suda u Zavidovićima.

Republika Srpska 18.12.2019 | 12:59
Doboj: Hapšenje na osnovu potjernice

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i dva automobila koje koristi osumnjičeni.

"Pronađena je i oduzeta bijela praškasta  materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ ukupne težine od 82, 96 g, sasušena zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ ukupne težine od 53, 44 g, ručno pravljeni paketić sa sadržajem nepoznate bijele praškaste materije ukupne težine od 0, 77 g,  233 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje", naveli su iz policije.

Osim toga pronađen je i mobilni telefoni, digitalne vage i određeni iznos novca.

Nakon kriminalističke obrade protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

On je inače dobro poznat policiji i danas  je predat policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar