Burni detalji života čuvene Koke!

Jelicu Sretenović (65) i dan danas ljudi zovu Koka, po ulozi koju je imala u čuvenoj seriji "Bolji život", ali njoj to ne smeta. Ona je uvek znala da će biti glumica, zbog čega je, radi prijema na FDU, zapostavila i srednju školu.

Zabava 16.12.2019 | 20:00
Burni detalji života čuvene Koke!
- Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem a još ni drugi razred nisam završila! - ispričaja je jednom prilikom Jelica za Puls.

Tada je ništa nije moglo zaustaviti, pa je postala student u vreme kad su njeni vršnjaci pohađali treći razred srednje škole. Glumica je priznala da je u životu sve počela rano da radi, te da se iživela pre nego što je stupila u brak  - sa svega 19 godina.

- Isto se ludovalo kao i danas. Počev od matinea u Domu omladine, pa do diskoteka koje su tada bile najjače! Vraćali smo se kući u četiri ujutru! Pa ja sam sve to "poobavljala" do svoje 18. godine, pošto sam se udala sa 19 - izjavila je Jelica, čiji je suprug Miloš Sretenović zapravo bio drug iz škole njene tetke.- On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! - prisetila se tada Jelica sa dozom nostalgije svog pokojnog supruga.

Tokom treće godine studija je ostala u drugom stanju, ali nije prestala sa odlascima na predavanja sve do deset dana pred porođaj.

- Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može! - istakla je Sretenovićeva, dodajući da ju je suprug nesebično podržavao u svim angažmanima, pa čak i u onima zbog kojih je često morala da odsustvuje iz porodičnog doma.

Njih dvoje su kasnije dobili i drugu ćerku Olju.

Snagu da nastavi da živi posle njegove smrti pronašla je u deci i unucima.


Izvor:Telegraf.rs Foto:printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar