Pronađen arsenal oružja kod bivšeg ambasadora

Pripadnici policije u stanu bivšeg makedonskog ambasadora u Ljubljani i Solunu, Tomislava Dimitroskog, pronašli su arsenal oružja, tri puške i tri pištolja, prenio je skopski portal "360 stepeni".

Svijet 13.12.2019 | 20:50
Pronađen arsenal oružja kod bivšeg ambasadora
Oružje je u stanu Dimitroskog otkriveno nakon što se juče popodne posvađao sa komšijom, koji je prijavio policiji da je bivši ambasador u hodniku zgrade pucao iz automatske puške.

MUP Severne Makedonije još radi na rasvetljavanju ovog slučaja, pa se ne zna da li je Dimitroski imao dozvolu za oružje koje je posjedovao.

U policijkom saopštenju stoji da je komšija Dimitroskog prijavio pošto je nakon kratke prepirke bivši ambasador zapucao iz automatske puške u hodniku zgrade.

Policija je izašla na lice mjesta i prilikom pretresa stana Dimitroskog pronašla više komada oružja i municije.

Dimitroski, prema informacijama koje je objavio na svom Fejsbuk profilu, trenutno nema javnu funkciju, ali je napisao da je savjetnik predsjednika opozicione VMRO-DPMNE od januara.

Ta stranka kaže da je tačno da je Dimitroski u kabinetu Kristiana Micoskog, ali da je incident sa oružjem privatana stvar i očekuju da to reše nadležni organi.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar