SIPA pretresala poslovne objekte u Hercegovini

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području opština Posušje, Ljubuški i Široki Brijeg, pretresli tri poslovna objekata koja je koristi jedno pravno lice.

Republika Srpska 08.12.2019 | 10:35
SIPA pretresala poslovne objekte u Hercegovini
Pretres je izvršen s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnih djela "Organizovani kriminal", "Poreska utaja ili prevara", "Carinska prevara" i "Krivotvorenje službene isprave".

Takođe, pretresi su izvršeni po molbi za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnih organa Republike Hrvatske.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predemeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, prenosi "N1".

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Polis

08.12.2019 09:40

U ta tri mjesta treba sve firme pretresti. Niko nije regularan.

ODGOVORITE
Name

Bojan

08.12.2019 11:45

Mozete pretresat sta hocete Hrvati su Bogovi,slozni su rade ljudi posao ...Puno srece supi..pardon sipi hahaha

ODGOVORITE
Name

Pipi

08.12.2019 13:43

Pa to je posao UIO,ali od 2012.godine kako je Đakula direktor a pogotovo Bozo Sef za provedbu zakona u RC Mostar ne radi se apsolutno nista da bi se sprecile kriminalne radnje i kriminal.

Name

Ssss

09.12.2019 06:21

To je tacno,u UIO RC Mostar kako je Bozo Zovko sef Odsjeka za provedbu zakona nije podnesena ni jedna krivicna prijava niti se bili sta radi na sprecavanju krijumcarenjenja i kriminalnih radnji.On ima svoje reketase na celu sa Nuhic Sanelom koji uzimaju i donose novce od uvoznika a da pri tom apsolutno nista ne rade za ono sto su placeni.Oni uposleni koji bi radili bez prljavih radnji odma dozivljavaju neugodne trenutke ili se sklanjaju odatle.Tu vlada aparthejd,a korupcija i reket dva osnovna pojma su svakim danom sve veci i veci.Direktor nista ne poduzima posto sav kriminal i korupcija ide od onog malog do vrha u udobnoj fotelji.