Vlada RS zakone primjenjuje na običnim ljudima?

„Zatvara se preduzeće koje ne izda fiskalni račun za prodaju jedne kifle, a ne pokreću se nikakvi koraci prema preduzećima koja duguju desetine i stotine miliona КM“, naglasio je Stanić.

Republika Srpska 04.12.2019 | 15:56
Vlada RS zakone primjenjuje na običnim ljudima?
Šef Кluba poslanika SDS Miladin Stanić pozvao je danas ministre u Vladi i narodne poslanike, koji su prisustvovali skupštinskom zasjedanju, da zajedno sa njim, istog trena, krenu u posjetu jednom od preduzeća u Republici Srpskoj koje je frapantan primjer rada na crno.

„Daću svoju poslaničku platu ministru u Vladi Republike Srpske koji je spreman iz ovih stopa sa mnom krenuti u posjetu pravnom subjektu čiji radnici nisu prijavljeni šest godina i koje uprkos činjenici da mu jer račun blokoran već tri godine, na imovini tog preduzeća pravi novi objekat“, kazao je Stanić.

On je funkcionere i poslanike vladajuće koalicije upitao da li su spremani da razgovaraju ili snime izjavu radnika koji nije bio prijavljen šest godina i da kamerama snime kako on na crno prodaje robu.

Stanić je istakao da Vlada Republike Srpske do sada nije imala namjeru od svih subjekata jednako naplaćivati poreze.

„Zatvara se preduzeće koje ne izda fiskalni račun za prodaju jedne kifle, a ne pokreću se nikakvi koraci prema preduzećima koja duguju desetine i stotine miliona КM“, naglasio je Stanić.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

tako je

04.12.2019 15:12

Mene tjeraju za neki dug iz2011 za RTRS pretplatu od 67 km koju ce mi odbiti od 200 km pezije.Borac prve kategorije oslobodjen placanja jar zivim u zajednickom kucanstvu sa sinom koji je ranjavan u ratu i za to prima 33 km koji placa pretplatu.Koji su to SNSD-ovi pljackasi .Moja jedina zelja je da dozivim jos jedan rat znao bi kako se ratuje.

ODGOVORITE
Name

zemljišna mafija

04.12.2019 16:33

U RUGIPP krimosi pišu zakone a Bosa obrazlaže, a tu su načinili rupu da nekome uknjiže "po zakonu". Tim krimosima (Deurić, Grule, Stole...) se odugovlači suđenje da još odrade uknjižbi za kojeg tajkuna.

ODGOVORITE
Name

Pravi

04.12.2019 16:42

Primjer cubana bez stada

ODGOVORITE
Name

Tito

04.12.2019 17:04

Svaka čast za Stanića! Opšte je poznato to da su mali privrednici uvijek na meti, jer oni su ovce za šišanje. Kolko god ih ošišaš, oni će izdržati a vuna će opet narasti, pa šišaj ponovo. Slažem se da svi trebaju poštovati zakon, ali treba prvo srediti krupne ribe, a sića je uvijek na kraju.

ODGOVORITE
Name

Jasno ko dan...!!!

04.12.2019 17:11

Narode samo i dalje glasaj za svoju propast, ne treba te zaliti-sam si izabrao -Dodik i Snsd-vrhunski lazovi-, a ti Narode potoni kada hoces ili dizi revoluciju, krajnje je vrijeme je ovako propadamo....!! Laku noc.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

04.12.2019 17:39

Miladine, ja znam čovjeka koji je radio osam godina na RTRS, a nije bio prijavljen. Tek kada je Sukalo izvršio pritisak i nabrojao neke ne prijavljene u RTRS prijavljen je i moj poznanik, nakon osam godina rada na crno. Treba li komentar?

ODGOVORITE
Name

V I L I

04.12.2019 17:51

Vlada ptavi zakon prema planiranom kriminalu, i tako ispada sve po zakonu, to podrži većina koja ima oci, a ne vidi, ima uši, a ne čuje i po mišljenje idu kod velikog vođe.

ODGOVORITE