Mladen Ivanić na prijemu kod predsjednika Kine

Počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predvodio je delegaciju Međunarodnog centra Nizami Gandžavi na prijemu koji je kod predsjednika Narodne republike Kine Si Đipinga održan danas u Pekingu.

Republika Srpska 03.12.2019 | 12:33
Mladen Ivanić na prijemu kod predsjednika Kine
Obraćajuci se predsjedniku Kine, Ivanić je istakao na ogroman značaj koji ova zemlja ima danas u svijetu, kako u ekonomiji, tako i u politici. 

Ivanić je istakao i značajno mjesto koje ima inicijativa "17+1" koja okuplja zemlje centralne i istočne Evrope i Kinu, a u koju je uključena i BiH. On je zahvalio predsjedniku Si Đipingu na kineskim investicijama u BiH i izrazio nadu da će tih investicija biti i u budućem vremenu.



Budući da se ove godine obilježava 70 godina nastanka Narodne republike Kine, Ivanić je u ime pedesetak predsjednika država i vlada iz cijelog svijeta čestitao kineskom predsjedniku i narodu ovaj jubilej i izrazio nadu da će se uspješan razvoj Kine nastaviti u narednim godinama. Mladen Ivanić u Pekingu takođe učestvuje u radu konferencije na temu "Održivi razvoj i multilateralizam". 



Ovo je drugi značajan susret počasnog predsjednika PDP-a u posljednih nekoliko dana.

Podsjećamo, Ivanić se nedavno u Rimu susreo i sa papom Franjom, koji se rado prisjetio svoje posjete BiH u vrijeme kada je Mladen Ivanić bio srpski član Predsjedništva BiH.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

R

03.12.2019 12:10

To je pravi diplomata, a ne ovaj ovčar iz Lijevča

ODGOVORITE
Name

Domu

03.12.2019 13:44

Visi milorade gispodina,a ti bio i osto krkan!

ODGOVORITE
Name

Ja

03.12.2019 14:39

Ja ga se ne sjecam u nekoj vaznoj poslovnoj posjeti dok je bio u vlasti. Ove protekularne agencije i kojekakve organizacije su nebitne. Smijesno.

ODGOVORITE
Name

Aa

03.12.2019 15:04

Ova posjeta je mnogo jaca i znacajnija od nekih drzavnickih i protokolarnih, mada i ova ima svoj protokol, ako mi ne vjerujes izguglaj malo ucesnike i njihove uloge sto u javnim sto u tajnim drustvima

Name

Tiii

03.12.2019 15:16

Tiii sijedi dole i cekaj sendvic!!!

Name

V I L I

03.12.2019 14:52

Ivanic je gospodin čovjek, a ne ovaj koji kupuje i pokrade izbore i ispira mozak bolesnim ( svojim) glasačima, a istovremeno postao milijarder.

ODGOVORITE