Metalna kapija pala na đaka u Novom Sadu

U Osnovnoj školi “Duško Radović” u novosadskom naselju Klisa došlo je do incidenta tokom kojeg je jedan učenik prvog razreda zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nakon što je na njega pala metalna kapija.

Srbija 27.11.2019 | 16:14
Metalna kapija pala na đaka u Novom Sadu
Kako se nezvanično saznaje dječak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi u Dječjoj bolnici, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Do ovog incidenta je došlo oko 11 časova kada je ljekarska ekipa te medicinske ustanove intervenisala na terenu.

– Naša ljekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dijete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dijete je zbrinuto na licu mjesta i sa teškim tjelesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odjeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine – kratko je rečeno u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. 

U Institutu za zaštitu djece i omladine Vojvodine potvrđeno je da se kod njih nalazi šestogodišnji dječak sa teškim telesnim povredama opasnim po život. 

– Dječak je zadobio teške tjelesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odjeljenje intenzivne njege na dječjoj hirurgiji – rečeno je za Blic u Institutu za zaštitu djece i omladine gdje nisu željeli da kalkulišu prognozama o oporavku nesrećnog dječaka.

O čitavom slučaju obaviještena je Gradska uprava za obrazovanje koja vrši vandredni nadzor u školi i policija koja je obavila uviđaj na licu mjesta.

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama do incidenta je došlo kada se nekoliko mališana penjalo na metalnu kapiju u školi koja je pod teretom popustila i pala na nesrećnog dječaka.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar