Belgijski devetogodišnji vunderkind fakultet završava za devet meseci!

Dečak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će „proučiti medicinu“. Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori. Tesla mu je uzor i voleo bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori veštačke organe, a zatim i celo ljudsko telo.

Zanimljivosti 27.11.2019 | 16:00
Belgijski devetogodišnji vunderkind fakultet završava za devet meseci!
Dok mazi štene, Loren Simons izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak. Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumeva razvoj kompjuterskog kola koje će replicirati deo mozga, piše Vašington post.

„Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lek u određenom delu mozga“, priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike.

Belgijsko čudo od deteta na putu je da postane najmlađa osoba u svetu koja je završila fakultet. To će se desiti ukoliko Loren sledećeg meseca bude položio sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odseka Univerziteta u Ajndhovenu.

„Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali pre toga – odmor“, otkrio je dečak svoje postdiplomske planove.

Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ukoliko sve bude išlo po planu, završiće za samo devet meseci.

„Svi profesori su oduševljeni što Lorena imaju za studenta, a za sve nas to je jedinstvena situacija jer je on najmlađi student kojeg smo ikada imali“, objasnio je Sjoerd Hulshof sa Univerziteta u Ajndhovenu.

Kada nije na fakultetu, otkriva, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu.  

Tesla kao uzor

Inspirisan srpsko-američkim pronalazačem Nikolom Teslom, dečak planira da istraži polje veštačkih organa i mogućnost razvoja čitavog veštačkog tela u svojoj laboratoriji. 

„Moji baba i deda pate od srčanih problema“, objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

Ponude sa univerziteta iz svih krajeva planete pljušte. Zapad SAD trenutno prednjači među destinacijama, a roditelji pokušavaju da pomognu Lorenu da donese odluku.   

Dečakov otac, Aleksandar Simons, ne usuđuje se da nagađa šta sve budućnost može da donese Lorenu – sve pretpostavke rasprsle su se kao baloni od sapunice.

„Nema žurbe. On se sada igra sa obrazovanjem. Zabavlja se kao na igralištu i mi nemamo ništa protiv toga“, zaključio je ponosni otac. 

Desetogodišnjak iz Amerike drži rekord

Trenutni rekorder je Amerikanac Majkl Karni koji je u junu 1994. godine do univerzitetske diplome došao sa 10 godina i četiri meseca, navodi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

Izvor: Rts.rs 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nikola Veljović

27.11.2019 16:03

Ne mogu da opišem rečima koliko sam oduševljen sa tim dečakom!Zaista neverovatno!Ne mogu još da verujem i da dođem k sebi od svega ovoga što sam protičao!U pozitivnom smislu naravno!Ponosim se sa njim!I divim mu se i on će da bude od sada moj idol!Svaka mu čast!Bravo!Sve pohvale od srca!Skidam mu kapu!On je čudo i dar od Boga!On je savršenstvo!Čeka ga savršena budućnost!

ODGOVORITE